Je kunt mij bellen, mailen, linkedinnen, facebooken of twitteren...

Radio

Sinds september 2014 presenteer ik bij Omroep Centraal eeninformatief radioprogramma: Mentaal Fit & Gezond. In dit radioprogramma wil ik op een lifestyle-achtige manier mensen inspireren om bewuster te worden van hun eigen mentale fitheid en gezondheid.

Radioprogramma Mentaal Fit en Gezond door Louise Hildebrand

Elke uitzending staat in het teken van een bepaald onderwerp zoals: Wat is mental fitheid?, werkstress, overspannenheid en burn-out, afvallen, alcoholverslaving, liefdesverdriet, de vitale 65-plusser, eenzaamheid, negatief denken, gelukkig zijn, succesvol zijn etc. Informatie, vragen van luisteraars, praktijkervaringen en tips worden afgewisseld met hedendaagse muziek. Geregeld komen er gasten in de studio. Dit zijn 'gewone' mensen met een bijzonder verhaal om luisteraars te inspireren om optimistisch in het leven te staan.

Mentaal Fit & Gezond is elke zondag en maandag van 20.00 uur tot 21.00 uur te ontvangen op FM 91,1 Mhz in de ether en op 94.4 Mhz via de kabel in Gemert-Bakel. Je kunt ook via internet luisteren. Surf dan naar: www.omroepcentraal.nl en klik op de knop Live radio. Wil je via je mobiel de uitzending live beluisteren? Download dan de app TuneIn radio en selecteer Omroep Centraal.

Na elke uitzending plaats ik de uitzending op mijn website. Elke twee weken wordt er een nieuwe radio-uitzending opgenomen.
Misschien halen ze het bloed onder je nagels vandaan, heb je er slapeloze nachten van of verpesten ze je zin om maandagochtend naar je werk te gaan. Ik heb het over moeilijke collega's. Zet een groep verschillende mensen bij elkaar en grote kans dat het niet altijd even soepel verloopt. Vooral op je werk. Wat speelt er allemaal op dit gebied? En, hoe kun je het beste omgaan met moeilijke en lastige collega's?

Fouten maken. Kritiek krijgen. Publiekelijk afgaan. Of simpelweg niet meetellen. Op het moment dat je voelt dat je goed moet presteren of aan bepaalde verwachtingen moet voldoen, kunnen er allerlei nare gedachten en angsten in je opkomen. Misschien bevries je, maak je juist fouten of ga je bepaalde uitdagingen helemaal niet aan. Wat kun je doen om jouw negatieve gedachten en angsten onder controle te houden?

Nederlanders klagen wat af. Over het weer. Het nieuws. Familie. Werk of noem het maar op. Hoe komt het dat Nederlanders zoveel klagen? En hoe kunnen we voorkomen dat klagen zorgt voor negativiteit en een slecht gevoel? Zowel op je werk als privé?

Slapen is sexy én kun je leren. Althans, volgens Jolanda Herngreen. Jolanda is slaapcoach en heeft het programma 'Doorbreek slapeloosheid snel en blijvend' ontwikkeld. Hiermee helpt ze particulieren en medewerkers van bedrijven om beter te slapen. Met als resultaat een betere gezondheid en meer energie voor werk en privé.

Overspoeld worden door mails, onduidelijke mails, lange mails, druk om snel te reageren. E-mail kan een hoop stress opleveren. Vooral op je werk. In deze radiouitzending van Mentaal Fit en Gezond praat ik samen metArno Maas over e-mailstress op het werk en geven we tips om deze stresste verminderen. Klik hier om het blog te lezen overe-mailstress op het werk.

Blijf gewoon jezelf. Of, zorg ervoor dat je authentiek bent. Misschien is het weleens tegen je gezegd of zeg je het weleens tegen iemand anders. Maar wat betekent dat eigenlijk: authentiek of jezelf zijn? Hoe kom je erachter wie je dan precies bent? En welke tips kan ik op dit gebied geven? Samen met Arno Maas onderzoek ik het onderwerp authenticiteit en jezelf zijn.

Hoe ziet het leven er op een hospice uit?En hoevoelt het om zorg te verlenen aan mensen die oog in oog staan met de dood? In deze uitzending spreek ik twee medewerkers van hospice de Populier in Bakel over hun dagelijkse werkzaamheden. Is er veel verdriet op een hospice? En wat drijft deze medewerkers om dagelijks met doodzieke mensente werken? Marjolein Plessen: "De meeste gasten zeggen: had ik maar eerder van het bestaan van een hospice geweten, dan had ik langer van het leven kunnen genieten."

In deze aflevering praat ik met diëtiste Netty van Kaathoven. Wat werkt wel op gebied van afvallen en wat niet? Netty: "Er is zoveel informatie te vinden op internet. Ik merk dat mensen de weg kwijt zijn." Ook geeft Netty een paar praktische tips waar iedereen mee uit de voeten kan.

Moeheid kan ontzettend vervelend zijn en beïnvloedt je hele dag. Op je werk functioneer je minder goed en thuis beland je makkelijk uitgeput op de bank of zelfs in bed. Wat kunnen redenen zijn van je moeheid? En hoe kun je ervoor zorgen dat jij je minder moe voelt?

Goede communicatie is een vak apart. Doe je dat niet, dan kunnen er problemen ontstaan zoals misverstanden, irritaties, en misschien wel boosheid of ruzie. Zowel op werkgebied als privé. Welke tips kan ik gevenzodat jij duidelijk je boodschap overbrengt?