Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bodybalance • Instructeur • Persoonlijk • 

In blog 2 ben ik al kort ingegaan op de teamtraining. In dit blog ga ik er wat dieper op in. Een teamtraining is niet zomaar gefikst en geregeld. Juist omdat alle nationaal trainers verspreid wonen door Nederland en België. Daarnaast werken de meeste nationaal trainers als freelancer voor Les Mills en hebben ze ook nog andere bezigheden en activiteiten.

Blog 6: backstage bij een nationaal trainer. De teamtraining

Wanneer dan?
Een datum prikken kan al hel zijn. Hoe groter het team, hoe lastiger dit wordt. Meestal wordt er een datum gekozen waarop de meeste nationaal trainers beschikbaar zijn.

De invulling
Vervolgens wordt gekeken hoe de teamtraining wordt ingevuld. Ik vind het vooral leuk als we als team de nieuwe release live op een sportschool kunnen geven. Soms is dat qua organisatie of beschikbaarheid van trainers niet mogelijk. Dan wordt er op een andere manier getraind. Bijvoorbeeld door de nieuwe release nummer voor nummer door te nemen qua bewegingen. Ook wordt besproken hoe nummers neergezet worden qua feel en coaching. En natuurlijk wordt besproken waar we als team op het podium op moeten letten.

Bodypump meets Bodybalance
Een keer hebben we als Bodybalance-team een gezamenlijke teamtraining gehouden met het Bodypump team. Dat vond ik echt een geweldig leuke training! Eerst presenteerde het Bodypump-team live de les op een sportschool. Daarna werd Bodybalance gegeven.

Juist door feedback te krijgen van nationaal trainers van een ander team krijg je verfrissende feedback. Bovendien was dit een kans om vooroordelen over boord te zetten. Andere Les Mills teams kunnen weleens als feedback hebben dat Bodybalance zo zweverig overkomt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de instructeur. Als instructeur kun je het zo zweverig maken als je wilt. Iets waar ik zelf ook kriebels van krijg en dus bewust niet nastreef.

Duoles
Soms kiezen nationaal trainers ervoor om bij collega's de les te volgen of om samen les te geven. Hoe meer oefenmomenten voor aanvang van het kwartaal, hoe beter! Juist omdat we als team niet zo vaak samen trainen is het een extra uitdaging om goed op elkaar ingespeeld te zijn. Er zijn zelfs momenten geweest dat ik heb gepresenteerd met een collega met wie ik nooit eerder les heb gegeven. En dat maakt het neerzetten van een goede masterclass des te uitdagender.

teamtraining Bodybalance 77

Op naar Kerkrade
Dit kwartaal heeft het Bodybalanceteam gekozen voor een teamtraining in Kerkrade, op de club van Nicole Del Boeuf. Afgelopen vrijdagochtend om 10 uur hebben we daar als team de nieuwe release gegeven.

Alle teamleden hebben een week van tevoren een mail gehad van Jan Roggeveen (onze program coach) met de indeling. Wie presenteert wat?

De teamtraining is ook een manier om te connecten met alle teamleden. Want zo vaak zie of spreek ik de meeste van mijn collega's niet. Les Mills collega's zie ik tijdens vergaderingen (4 keer per jaar), tijdens teamtrainingen (die eventueel gekoppeld zijn aan de vergaderingen) en tijdens een aantal kwartaals. (Want niet iedere trainer is beschikbaar voor elk kwartaal of wordt ingedeeld voor een kwartaal).

Na de teamtraining in Kerkrade zijn we als team samen gaan lunchen. Dat zijn fijne momenten! Juist omdat er dan ook andere dingen worden besproken dan Les Mills of Bodybalance.

teamtraining Bodybalance 77 Louise Hildebarand en Nicole Delboeuf

Een ijsje eten hoort daar ook bij. Want ook al zijn we nationaal trainers. Daarnaast zijn we ook nog mens met andere interesses en bezigheden. En kunnen we genieten van lekkere dingen!

Lees ook de vorige 'Backstage bij een nationaal trainer' blogs:
Blog 1: Hoe is het allemaal begonnen? Als instructeur en als trainer.
Blog 2: De nieuwe muziek en release. Hoe bereid ik me voor?
Blog 3: Het kwartaal.
Blog 4: Hebben Les Mills trainers een groot ego?
Blog 5: de CX-worx-opleiding

Heb je ideeën voor een blog? Of wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven! Je kunt ook een reactie plaatsen onder dit blog.

Naast nationaal trainer werk ik als zelfstandig psycholoog, trainer en coach op gebied van mentale weerbaarheid, werkstress, tevredenheid en geluk. Ik geef presentaties en trainingen. Daarnaast coach ik particulieren en bedrijven. Wil je weten of ik iets voorjou of jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan in mijn dienstenaanbod, lees een van mijn andere blogs (inmiddels al meer dan 600!) of luister naar een van mijn radio-uitzendingen Mentaal Fit en Gezond. Stuur gerust een e-mail voor meer informatie.

 

Jan van Baardewijk • 25-09-2018, 11:28
Wat leuk om even te lezen over je belevenissen en de moeite die je doet om ook als team momenten te vinden voor teamtrainingen. Zelf geef ik met name teamtraining in de zorg, maar ik ben nieuwsgierig wat onderwerpen zijn die jullie als trainers bezig houden. Welke thema's spelen, waar zijn jullie goed in en waar willen jullie je juist in ontwikkelen? Zou het wel leuk vinden om een blog te lezen met die scope, wat leren jullie inhoudelijk in een teamtraining?

Verder leuk om te zien hoe je schrijft!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.