5 tips om alle ballen hoog te houden

03 Jun 2024
0

Ik zie veel mensen om me heen die vooral erg druk bezig zijn met hun leven. Hun to-do-lijst. Studie. Werk. Kinderen. Het huishouden. Hun sociale leven. Oh ja, er moet ook nog tijd voor jezelf worden ingepland. Er moeten veel ballen hoog worden gehouden. De boog staat kortom altijd gespannen. Tijd voor niks doen, écht ontspannen of herstellen, die is er niet of weinig.

Week van de mentale gezondheid 2024

13 May 2024
0

Mentaal fit en gezond zijn: dat is een manier van leven, een commitment aan jezelf. Die duurt niet een week. Die duurt de rest van je leven. En ja, het is te trainen of te versterken, als je maar weet HOE.

Kun je succesvol zijn en spiritueel?

01 Mar 2024
0

In een wereld waarin de ratrace naar succes en materiële welvaart vaak de boventoon voert, lijkt het idee van het combineren van ambitie met spiritualiteit tegenstrijdig. Toch denk ik dat deze twee aspecten best te combineren zijn. Sterker nog: hoe spiritueler je bent, hoe meer succes je zult behalen. In dit blog vind je 10 tips om jouw zakelijke kant te combineren met jouw ZEN- en zingeving kant.

8 tips om goede voornemens te laten mislukken

01 Jan 2024
0

2024. Hét jaar om het anders te doen. Beter. Gezonder. Rustiger. Inmiddels heb ik al veel goede voornemens in mijn omgeving gehoord zoals: 'En nu ga ik echt afvallen, gezonder eten, meer sporten, beter op m'n geld letten, meer zelfliefde geven, minder hard werken of een betere werk-privébalans houden.' Vaak blijft het bij niet-concrete uitspraken waardoor de kans op succes klein is. Wil jij ook dat jouw voornemen mislukt? Volg dan deze 8 tips. Succes gegarandeerd.

Over kerst, ideaalbeelden en jezelf goed voelen

25 Dec 2023
0

Van single naar relatie, naar samenwonen, naar trouwen, scheiden, daten en opnieuw samenwonen plus dochtertje. Het leven. Het is nooit voor 100% te voorspellen. Waarbij kerst 9 van de 10 keer nooit een periode is geweest wat ik leuk vond. Van verplichte sociale uitjes, tot 'het moet gezellig zijn' tot overdreven jezelf volproppen. Kerst is vooral een periode waarin je geconfronteerd wordt met jouw ideaalbeelden en of jouw huidige situatie daaraan voldoet.

Throwback Friday: Geld maakt (NIET) gelukkig

10 Nov 2023
0

Mentaal leed van mensen die ruimer bij kas zitten of die maatschappelijk gezien succesvol zijn. Misschien is het wel een taboe.

Luisteren naar je lichaam... Vreselijk irritant

05 Oct 2023
0

De afgelopen weken was ik snotterig, grieperig en moe. Kortom, ik was niet fit. Kwam dat uit? Nee, natuurlijk niet. Ziek zijn komt nooit uit. Ik wilde het niet eens 'ziek' noemen. Ik had fysieke klachten. Irritante klachten. Klachten die mij wat wilden vertellen, alleen had ik het vooral druk om deze klachten mentaal te bestrijden (Gewoon doorgaan, het is maar een verkoudheidje). 

 

“Ik weet nog steeds niet wat ik wil op werkgebied. Waarom lukt het me niet om antwoord hierop te krijgen?”

06 Mar 2023
0

"Geld verdienen is het probleem niet. Maar ik zou zo graag meer werkplezier willen ervaren. Ik wil antwoord hebben op de vraag welke opdrachten mij echt gelukkig maken. Waarom lukt dat niet?" Deze vraag kreeg ik onlangs van een zelfstandig ondernemer die geïnteresseerd was in een coachingstraject. Een simpel antwoord is er niet. Er zijn talloze redenen waarom mensen niet goed weten wat bij ze past. Grote vraag is vooral: hoe kom je er wél achter?

Update van mijn zoektocht naar een nieuwe werkpassie

15 Dec 2022
0

Laatst gaf iemand mij feedback. "Ik resoneerde niet met jouw laatste blog. Je vertelde dat je ons mee zou nemen in jouw eigen proces, maar eigenlijk gaf je tips. Ik zou liever meer over jouw persoonlijke zoektocht willen lezen."

Welke werkuitdaging wil ik? En waarom is het antwoord op deze vraag niet altijd eenvoudig?

22 Nov 2022
0

Sinds 1 november werk ik niet meer als psycholoog bij HumanCapitalCare. De komende periode neem jullie graag mee tijdens mijn eigen zoektocht naar een nieuwe werkuitdaging. Stap 1 is ontdekken wat ik wil. Hierbij is het vooral belangrijk om te ontdekken wat mij plezier geeft en waar ik echt blij van word. Voor mij (en voor veel mensen met mij) is dat niet altijd even eenvoudig. Niks om voor te schamen. Want waar je werkplezier van krijgt kan variëren naarmate je ouder wordt. Daarnaast krijgen we tijdens het leven te maken met verschillende factoren die jouw diepste werkverlangens kunnen vertroebelen. Wat zijn deze factoren?

Wat is de zin van het leven?

29 Mar 2017
0

O jee. Wordt dit een zwaar en deprimerend blog? Een blog vol filosofische vragen en moeilijke antwoorden? Nee, juist niet. Eigenlijk wordt het een simpel blog. Een blog met een duidelijk een makkelijk antwoord.

Wat vind ik leuk? En waar word ik gelukkig van?

15 Feb 2017
1

Het lijkt vreemd. Niet weten wat je gelukkig maakt. Toch kom ik het vaak in mijn praktijk tegen.En zelf heb ik ook jaren hiermee geworsteld in mijn zoektocht naar geluk. Of simpeler gezegd. Ik was op zoek naar dingen die mij blij maakten. Of dingen die ik leuk vond om te doen. Gek genoeg wist ik het niet. Want ik was veel te druk met de MOET-dingen.

 

Ik MOET (niet) weten wat ik wil

06 Apr 2016
0

Tijdens een module die ik verzorgde voor NCOI aan hbo-studenten psychologie werd gaandewegduidelijk dat ik best wat verschillende banen heb gehad (en nog steeds uiteenlopend werk verricht). 'Jeetje, reageerde een van de studenten. Wat doe jij veel verschillende dingen zeg! Weet je eigenlijk wel wat je wilt?' Waarna een andere student reageerde met: 'Tuurlijk wel, ze is gewoon veelzijdig!'

Volg je intuïtie. Of toch maar niet?

05 Feb 2016
0

Tijdens de workshop Mentaal Fit en Mindful die ik gaf op yogaschool The Sweat Series kreeg ik een interessante vraag. 'Als veel van wat ik denk onzin is, wat is dan de rol van intuïtie? Wanneer moet ik mijn intuïtie volgen en wanneer niet?'

Ik MOET helemaal niks!

17 Sep 2015
0

Het is nu ruim twee weken na mijn retraite bij Mooji. Eerlijk is eerlijk. Ik zit nog steeds in de zen-modus. Nu sterker dan ooit. Voorheen zou ik mezelf allang bij de kraag hebben gepakt om flink te presteren. Actie. Doen. Niet stilzitten en vooral nuttig zijn. Terug in de mallemolen van deze westerse maatschappij van agendabeheer, haast, groei, prestatie en druk. Grappig genoeg voel ik nu vooral weerstand om mee te gaan in deze gekte. De moet-stemmetjes zijn getemperd. Wat ik nu vooral van mezelf MOET is rustig aan doen.

Hoe groot is de invloed van jouw gedachten? Stilte retraite bij Mooji in Monte Sahaja

05 Sep 2015
0

Grootste probleem van de mens is de 'mind'. Ofwel alle gedachten die mensen dagelijks hebben. Gedachten over jezelf, gedachten over andere mensen en gedachten over de wereld. Gedachten kunnen beklemmen, stress opwekken, angst aanjagen, verdrietig maken, frustratie creëren en je vooral ongelukkig maken. Tien dagen in stilte bij Mooji in zijn ashram in Portugal maakte dat des te duidelijker.