Maak je kind sterk en minder onzeker: 8 tips om veerkracht te vergroten

17 Jun 2024
0

Jij bent de ideale ouder. Als je kind problemen heeft met vriendjes of vriendinnetjes, dan los jij die op. Problemen in de klas? Jij gaat zo snel mogelijk naar school voor een gesprek met de docent. Vindt je kind een sollicitatiegesprek spannend? Je gaat gewoon mee. Natuurlijk houd je niet zijn of haar hand vast, dat zou uiteraard te ver gaan. En ach, die inschrijving voor de hogeschool, die regel jij wel. Dan wordt het tenminste gedaan.

3 tips om ziekmakende stress te herkennen

14 Jun 2024
0

'Hoe kun je ziekmakende stress onderscheiden van goede, activerende stress, de stress die mensen gefocust en scherp houdt?', vroeg een hbo-docent tijdens een Navigating Stress Expeditie workshop die ik gaf.

5 tips om alle ballen hoog te houden

03 Jun 2024
0

Ik zie veel mensen om me heen die vooral erg druk bezig zijn met hun leven. Hun to-do-lijst. Studie. Werk. Kinderen. Het huishouden. Hun sociale leven. Oh ja, er moet ook nog tijd voor jezelf worden ingepland. Er moeten veel ballen hoog worden gehouden. De boog staat kortom altijd gespannen. Tijd voor niks doen, écht ontspannen of herstellen, die is er niet of weinig.

Week van de mentale gezondheid 2024

13 May 2024
0

Mentaal fit en gezond zijn: dat is een manier van leven, een commitment aan jezelf. Die duurt niet een week. Die duurt de rest van je leven. En ja, het is te trainen of te versterken, als je maar weet HOE.

Kun je succesvol zijn en spiritueel?

01 Mar 2024
0

In een wereld waarin de ratrace naar succes en materiële welvaart vaak de boventoon voert, lijkt het idee van het combineren van ambitie met spiritualiteit tegenstrijdig. Toch denk ik dat deze twee aspecten best te combineren zijn. Sterker nog: hoe spiritueler je bent, hoe meer succes je zult behalen. In dit blog vind je 10 tips om jouw zakelijke kant te combineren met jouw ZEN- en zingeving kant.

8 tips om goede voornemens te laten mislukken

01 Jan 2024
0

2024. Hét jaar om het anders te doen. Beter. Gezonder. Rustiger. Inmiddels heb ik al veel goede voornemens in mijn omgeving gehoord zoals: 'En nu ga ik echt afvallen, gezonder eten, meer sporten, beter op m'n geld letten, meer zelfliefde geven, minder hard werken of een betere werk-privébalans houden.' Vaak blijft het bij niet-concrete uitspraken waardoor de kans op succes klein is. Wil jij ook dat jouw voornemen mislukt? Volg dan deze 8 tips. Succes gegarandeerd.

Over kerst, ideaalbeelden en jezelf goed voelen

25 Dec 2023
0

Van single naar relatie, naar samenwonen, naar trouwen, scheiden, daten en opnieuw samenwonen plus dochtertje. Het leven. Het is nooit voor 100% te voorspellen. Waarbij kerst 9 van de 10 keer nooit een periode is geweest wat ik leuk vond. Van verplichte sociale uitjes, tot 'het moet gezellig zijn' tot overdreven jezelf volproppen. Kerst is vooral een periode waarin je geconfronteerd wordt met jouw ideaalbeelden en of jouw huidige situatie daaraan voldoet.

Decembermaand is reflectiemaand: hoe gaat het écht met je?

13 Dec 2023
0

De maand december vind ik een goede maand om intensiever dan gebruikelijk te reflecteren op het leven. Stel jezelf de volgende vragen:

Ik voel me niet gelukkig

01 Dec 2023
0

In de pauze van de workshop Authentiek Krachtig die ik een paar weken geleden gaf, stelde een van de deelnemers mij de vraag of ik wel ECHT gelukkig was. Om eerlijk te zijn had ik deze vraag niet verwacht. Eerder in de workshop had ik al verteld over mijn zoektocht naar geluk. Nadat ik op mijn dieptepunt mijn mindset had veranderd, werd mijn ongelukkige periode mijn drijfveer en passie om andere mensen op mentaal gebied verder te helpen.

Throwback Friday: Geld maakt (NIET) gelukkig

10 Nov 2023
0

Mentaal leed van mensen die ruimer bij kas zitten of die maatschappelijk gezien succesvol zijn. Misschien is het wel een taboe.

Tip: durf nieuwe dingen te doen buiten je comfortzone

16 Oct 2023
0

Ik herinner me nog goed mijn eerste meditatiemoment, helemaal aan het einde van een Bodybalance-les. Twintig jaar geleden lag ik daar op de grond, zwaar gefrustreerd. "Wat doe ik hier?" vroeg ik me af. "In 10 minuten kan ik zoveel dingen DOEN!" Yoga en meditatie leken me toen saai en tijdverspilling.

Week van werkgeluk = bewust stilstaan bij je werk. Ben je nog happy?

27 Sep 2023
0

Oké. Misschien heb ik als voormalig arbodienst-psycholoog een wat vertekend beeld van werkgeluk. Of juist niet 😉 Ik weet uit ervaring hoeveel mensen mentaal ziek worden als ze:

Psychosomatische klachten in groep 2

21 Sep 2023
0

'Hoi Louise en Wout, ik krijg jullie helaas niet te pakken, maar Emily heeft buikpijn. Kan iemand haar ophalen?'

Via de school-app kreeg ik gisteren dit bericht. Natuurlijk halen we haar op. Ze was de afgelopen dagen al een beetje snotterig en hangerig, dus verbaasd was ik niet.

Wachten tot je met pensioen gaat. Serieus?

12 Sep 2023
0

'Ik heb nog 7 jaar te gaan tot mijn pensioen. Ik moet een manier zien te vinden om dit vol houden.”

Moe en gestrest doet Jan zijn verhaal. De werkdruk is voor zijn gevoel groter geworden, er zijn een paar collega's ziek en Jan voelt enorme verantwoordelijkheid om dit werk op te pakken. Zelf staat hij op het punt om overbelast te raken.

Happy de peppie, niks mis mee toch?

31 Aug 2023
0

Speel jij nog op het werk? Of is het bloedserieuze business?

27 Aug 2023
0

'Mama, ik wil met jou spelen.'

'Ik ben nog even bezig met werken. Als ik klaar ben kom ik spelen.'

'Maar mama, ik wil ook werken!'

'Uh. Je bent 5 jaar. Je hoeft nog niet te werken.'

'Maar mama. Bij ons op school is werken spelen.'