Waarom ben ik nog steeds single?

12 Apr 2017
0

Vandaag moest ik denken aan een opmerking van een man met wie ik jaren geleden een date had. 'Waarom ben jij nog steeds single? Je bent zo'n leuke vrouw. Of is er iets mis met je?' Deze opmerking stoorde me enorm. Waarom zou ik niet single zijn? Kan ik niet beide zijn: leuk en single? Of is er echt iets mis met mensen die single zijn?

Single? Verspil geen tijd aan de verkeerde man of vrouw

23 Jan 2017
0

"De date was wel leuk. Maar Maarten, je weet wel, die blonde man waar ik over vertelde? Hij is eigenlijk diegene voor wie ik wil gaan", zo liet een collega van de sportschool mij weten. "Daar heb je toch een aantal dates mee gehad? Maar hij heeft toch gezegd dat hij geen relatie wil? En was hij niet diegene die appte dat hij je een beetje opdringerig vond?", zo antwoordde ik terwijl mijn collega met een zwijmelende blik haar ogen afwendde.

Van single naar samenwonen: wat betekent twijfel?

08 Jul 2016
2

Veranderen is lastig. Helemaal als je gewend bent om alleen te zijn. Bijna 8 jaar was ik single en woonde ik alleen. Ik was vooral bezig met mijn werk, deed leuke dingen met vriendinnen en had zo nu en dan een date. Serieus relatiemateriaal zat er niet tussen, totdat deze man eind vorig jaar in mijn leven verscheen.

Dating en liefdesrelaties: interview met Jan Geurtz

07 Dec 2015
0

Wanneer het om de liefde gaat geloven we graag in sprookjes en streven we naar een relatie die voor altijd meegaat. Maar hoe realistisch is dit streven eigenlijk? Hebben we een ander nodig om gelukkig te zijn? En waarom vallen veel vrouwen op foute mannen? In deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond praat ik met schrijver en trainer Jan Geurtz over liefdesrelaties. Jan heeft verschillende boeken geschreven waaronder Verslaafd aan Liefde en Bevrijd door liefde. Volgens Jan biedt een spirituele kijk op relaties uitkomst voor veel ellende op liefdesgebied.

Dating en liefdesrelaties: 8 tips om de ware liefde te ontmoeten

03 Dec 2015
0

Je weet nu wat de rode vlaggen zijn om foute mannen of vrouwen op een afstand te houden. De volgende vraag is: en nu? Wat als je een leuke relatie wilt, maar jouw ware liefde is nergens te bekennen? Stel jezelf dan eens de volgende 8 vragen:

Dating en liefdesrelaties: 8 tips om foute mannen of vrouwen te herkennen

29 Nov 2015
0

Daten kan ongelooflijk leuk zijn. Het spel van elkaar leren kennen brengt spanning en plezier met zich mee. Voor je het weet ben je maanden of misschien wel jaren verder. Snel genoeg leer je ook de minder leuke kanten kennen. En dat is oké, iedereen heeft goede en minder goede kanten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je geen tijd verspilt aan ongeschikte partners? Partners die totaal niet bij je passen of waar je echt doodongelukkig van wordt? Lees in dit blog waar jij allemaal op kunt letten tijdens de datingfase!

Liefdesverdriet

04 Dec 2014
0

Het is een van de meest bezongen onderwerpen: romantische liefde. Liefde kan geweldig zijn. Als je verliefd bent dan loop je op wolken, zit je bomvol energie en kan je de hele wereld aan. Daarom is het ook zo zuur als de liefde van je leven je aan de kant zet of als jouw grenzeloze liefde niet wordt beantwoord.

In deze aflevering van Mentaal Fit en Gezond ga ik het hebben over liefdesverdriet. Wat is liefdesverdriet eigenlijk? In welke situaties kun je allemaal liefdesverdriet hebben? Kun je liefdesverdriet hebben als je single bent? En hoe zorg je ervoor dat je op een mentaal fitte manier met liefdesverdriet omgaat?

Inclusief muziek van R. Kelly, Toni Braxton, Anastacia, Adèle, De Dijk feat. Thomas Acda en Anouk.

Kerst, singles, sociale druk en stress

26 Dec 2013
2

"Daar zitten we dan. Als twee zielenpietjes op eerste kerstdag zonder vent!" Lachend maakten ik en mijn vriendin er grapjes over. Kerst is niet onze meest favoriete periode en ik vermoed dat we niet de enige zijn. De nadruk op het familieleven, het perfecte plaatje van huisje boompje beestje, inclusief open haard, gelach, veel eten en perfectie staat in schril contract met ons dagelijks bestaan.

Decembermaand = stress en eenzaamheid?

30 Nov 2011
4

De maand december betekent voor veel mensen stress. Niet alleen vanwege de donkere dagen en het sombere weer, maar misschien juist vanwege de feestdagen. Je moet verplicht cadeautjes kopen (gezellig uren in de rij staan), de perfecte gastvrouw zijn (want stel je voor dat mensen je eten niet lekker vinden), alle feestjes aflopen (anders ben je saai) en gezellig zijn met je (schoon)familie (want zo hoort het).

Hartverscheurende liefdesperikelen

21 Jun 2011
1

Verlangen naar iets of iemand kan ontzettend pijn doen. Op alle mogelijke manieren probeer je die ander ervan te overtuigen dat jij de ware bent. Vaak gebeurt dat onbewust. Alle manipulatietechnieken worden uit de kast getrokken. Je laat jezelf van je beste kant zien. Je maakt jezelf vooral wijs dat het geen trucs zijn. Maar als je terugkijkt, met een minder roze bril, dan zie je vaak dat de realiteit een stuk objectiever en harder is.

De ware liefde, voor nu dan...

14 Apr 2011
2

De ware liefde. Of, jouw grote liefde. Is dat er een? Zijn dat er meerdere? Kun je dat überhaupt weten? Of 'voelen'?

Hoteldebotel verliefd

25 Jan 2011

Een van mijn vriendinnen is verliefd. Hoteldebotel verliefd. Vier maanden kent ze hem. En het klikt helemaal. Ze kan zichzelf zijn, ze hebben fantastische gesprekken, ze zijn graag samen en in de slaapkamer? Daar schijnt het ook geweldig te gaan.

December: rotste maand voor singles

11 Dec 2010
8

Zodra de avonden kouder worden, het sneller donker wordt en de uitnodigingen voor feestjes binnenstromen waarbij duidelijk wordt vermeld dat partners ook van harte welkom zijn, vraag ik me echt af: ben ik de enige single hier in Nederland?!

De ware, èchte liefde

25 Aug 2010
2

Zoveel mensen, zoveel meningen over ware liefde. Gisteren las ik uit het boek Alles heeft een reden van Mira Kirshenbaum. Wat zij schrijft over èchte liefde, daar kan ik me wel in vinden.

Happy single (slot)

27 May 2010
2

Betekent dit dat ik voor altijd single zal blijven? Misschien. Misschien niet. En dat is beide prima. Ik kan niet in de toekomst kijken en morgen kan alles anders zijn. Wat ik wel merk is dat mijn eisen steeds hoger worden. Ik zal niet de eerste de beste man die zich aandient in mijn hart sluiten.

Happy single (2)

26 May 2010
7

Dus ben ik nu bijna twee jaar single met af en toe wat los-vast en wel-niet tussendoor. Vind ik dat erg? Dat is een gewetensvraag. Want natuurlijk zijn er momenten dat ik de vertrouwdheid mis van een vaste partner. Snak ik naar intimiteit en lijkt het mij geweldig om alles, maar dan ook alles te delen met een fantastische vent.