Workshop Mentale Gezondheid

20 May 2024
0

Werken aan een gezond lichaam is vanzelfsprekend. Werken aan een gezonde manier van denken, daar wordt minder aandacht aan besteed. Een gemiste kans! Want aandacht voor een positieve mindset en stressmanagement zorgt voor meer tevredenheid en geluk. Zowel in je werk als privé.

Hoe ga je om met onrust, stress en ongelukkige gevoelens?

15 May 2024
0

“Vinden mensen het niet moeilijk om een training bij je te volgen? Ze moeten dan toch erkennen dat ze niet goed in hun vel zitten.” Deze vraag werd me laatst door een HR-medewerker van een school gesteld. Een logische vraag. Want ook ik merk dat veel mensen een drempel ervaren. Een soort angst. Want het is helemaal niet hip om onrust te hebben of stress. Of deze stress nou werkgerelateerd is of privé. Maar eigenlijk is dat gek. Want iedereen heeft weleens onrust of stress. En is het dan niet JUIST goed om precies te weten wat je kunt doen om deze onrust en stress te bestrijden?

Week van de mentale gezondheid 2024

13 May 2024
0

Mentaal fit en gezond zijn: dat is een manier van leven, een commitment aan jezelf. Die duurt niet een week. Die duurt de rest van je leven. En ja, het is te trainen of te versterken, als je maar weet HOE.

Hoe meer gezien worden op LinkedIn

02 May 2024
0

Training LinkedIn contentcreatie zodat jij minder stress ervaart

Wil jij meer zichtbaarheid op LinkedIn? Meer klanten aantrekken? En werken aan merkversterking of 'brand building'? Speciaal voor kleine ondernemers heb ik de training 'Met zelfvertrouwen zichtbaar op LinkedIn' ontwikkeld.

Dit aanbod heb ik speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld, omdat ik heb gemerkt dat zij het moeilijk vinden om frequent content te schrijven en te plaatsen. 

Workshop Werkdrukhantering en Mentaal Fit in het onderwijs

20 Apr 2024
0

'Praktisch. Veilige sfeer. Goed verhaal.' Wat een fijne feedback kreeg ik gisteren na de workshop Mentaal Fit op een voortgezet onderwijsinstelling. De leukste feedback ooit was toch wel: 'geen gezweefteef'. Al jaren ben ik bezig om het onderwerp mentale fitheid laagdrempelig, duidelijk, hip en niet-zweverig over te brengen. Inmiddels doe ik dat via 6 concrete pijlers:

Workshop zelfverzekerd ondernemen

13 Apr 2024
0

Ik had er lage verwachtingen van. Ik twijfelde, zal ik komen, wel of niet... Maar, de workshop was leuk, bedankt!' Zo bedankte een van de deelnemers mij met een grote glimlach na de workshop 'Zelfverzekerd en authentiek ondernemen' die ik 4 april jl. bij StartUp Meierijstad gaf.

Lief zijn voor jezelf: 6 tips

20 Mar 2024
0

Werk jij in het onderwijs, de zorg of een ander beroep waarin de ander centraal staat? Ben jij een werkende ouder met jonge kinderen? Kun jij uitstekend lief zijn voor anderen, maar minder voor jezelf? Vind jij het moeilijk om tijd een aandacht voor jezelf in te plannen? Dan is dit artikel met 5 bijzondere tips om meer tijd, aandacht en liefde voor jezelf te krijgen wellicht interessant voor jou!

Afvallen: start met de juiste mindset

11 Mar 2024
0

Dat klopt, ik ben bijna 20 kilo zwaarder geweest dan dat ik nu ben', vertelde ik aan de eerstejaarstudenten Gezondheid van Fontys Paramedisch tijdens de les van afgelopen vrijdag. Vol ongeloof stelden de studenten mij allerlei vragen hierover. Casus Sarah was de aanleiding voor mijn persoonlijke verhaal.

 

Ambitie en spiritualiteit: een perfecte match?

01 Mar 2024
0

In een wereld waarin de ratrace naar succes en materiële welvaart vaak de boventoon voert, lijkt het idee van het combineren van ambitie met spiritualiteit tegenstrijdig. Toch denk ik dat deze twee aspecten best te combineren zijn. Sterker nog: hoe spiritueler je bent, hoe meer succes je zult behalen. In dit blog vind je 10 tips om jouw zakelijke kant te combineren met jouw ZEN- en zingeving kant.

Onrust in het hoofd

29 Feb 2024
0

Mijn hoofd bemoeit zich vaak met wat ik diep van binnen wens. Ik wil al langere tijd meer korte content video's maken. Gewoon omdat mijn creatieve brein bij alles wat het ziet ideeën krijgt. Ik heb er lol in om te creëren, om moeilijk toegankelijk materiaal begrijpelijk te maken, om mensen bewust te maken en om mensen iets te leren. Tegelijkertijd vindt mijn hoofd dat alles perfect moet zijn. En dat zorgt voor uitstelgedrag.

Werkstress symptomen: hoe herken je ze?

24 Feb 2024
0

Het is maandagochtend. Je hebt net je eerste kop koffie van de dag gepakt en je zit klaar om aan je werk te beginnen. Je bekijkt je agenda van de dag. Volgepropt. Net als de rest van de week. Terwijl je zucht voel je een beklemmende druk op je borst. Je ademhaling wordt oppervlakkig en je voelt een knoop in je maag. Werkstress? Welnee. Gewoon een typische maandag toch?

Workshop Zelfverzekerd en Authentiek Ondernemen

06 Feb 2024
0

Een jaar ondernemer: mijn eerste ton is binnen! Grapje. Ja, ik ben een jaar verder als zelfstandig ondernemer, maar ik heb nog geen ton op mijn bankrekening. Verre van dat.

2024: een jaar vol uitdagende projecten

01 Feb 2024
0

Wat staat er op de planning?

    1. Een boeiende, praktisch toepasbare leergang Mentale Fitheid, speciaal ontworpen voor scholen en onderwijspersoneel, gebaseerd op mijn 6 pijlers.
    2. Mijn allereerste boek.
    3. Mijn allereerste online training.

 

Hiep hiep hoera, ik ben Sarah!

24 Jan 2024
0

Toen ik 18 was vond ik 30 jaar oud. Vandaag ben ik 50 geworden en voel ik me fitter, gezonder, mentaal sterker en gelukkiger dan ooit! En wat ben ik dankbaar. Dankbaar dat mijn grootste droom in vervulling is gegaan. Die droom was 'simpel', namelijk gelukkig zijn. Ik snakte naar tevredenheid. Lekker in m'n vel zitten. Zelfacceptatie. Zingeving. En rust in mijn hoofd.

Sprakeloos van de mooie woorden

15 Jan 2024
0

Stil. Sprakeloos. Een klein beetje ongemakkelijk. Maar vooral ook trots. Toen ik deze aanbeveling van Mehtap Kocer, werkzaam bij Milieudefensie via LinkedIn kreeg, ging er van alles door me heen. Ongelooflijk bedankt voor de waardering en het vertrouwen. Ik hoop nog vele andere organisaties en medewerkers van dienst te kunnen zijn. 

8 tips om goede voornemens te laten mislukken

01 Jan 2024
0

2024. Hét jaar om het anders te doen. Beter. Gezonder. Rustiger. Inmiddels heb ik al veel goede voornemens in mijn omgeving gehoord zoals: 'En nu ga ik echt afvallen, gezonder eten, meer sporten, beter op m'n geld letten, meer zelfliefde geven, minder hard werken of een betere werk-privébalans houden.' Vaak blijft het bij niet-concrete uitspraken waardoor de kans op succes klein is. Wil jij ook dat jouw voornemen mislukt? Volg dan deze 8 tips. Succes gegarandeerd.