Teambuilding en stresshantering: leer stress te beïnvloeden

29 Nov 2023
0

Wat een mooie expeditie-reis hebben Elroy Lemmens en ik namens Navigating Stress gemaakt met 15 medewerkers van Fontys Hogeschool Pedagogiek

Nieuwe rol: docent Gezondheid Fontys Hogeschool

23 Nov 2023
0

9210202. Dat was mijn studentnummer. Via dit nummer kon ik mijn tentamencijfers zien die op A4-vellen in de hal werden opgehangen van de Radboud Universiteit. Wat vond ik dat stom. Niet menselijk. En vooral niet persoonlijk. Ik was een van de vele studenten en ging op in de massa.

Optimistisch denken kun je leren

23 Nov 2023
0

Afgelopen maandag was mijn dochtertje jarig. 6 jaar alweer! Na een dag waarop ik haar zag genieten, lachen, dansen en zingen vroeg ik haar: 'Heb je een leuke dag gehad?' 'NEE!', riep ze uit.

Throwback Friday: Geld maakt (NIET) gelukkig

10 Nov 2023
0

Mentaal leed van mensen die ruimer bij kas zitten of die maatschappelijk gezien succesvol zijn. Misschien is het wel een taboe.

Wat betekent authentiek krachtig voor jou?

06 Nov 2023
0

Tijdens de workshop die ik 2 november gaf bij in Between Café stelde ik de deelnemers deze vraag. Een greep uit de antwoorden:
 

Van onzeker meisje naar authentiek krachtige vrouw

30 Oct 2023
0

Toen en nu. Wat een verschil. Als tiener en jongvolwassene was ik onzeker, zoekende, somber en ongelukkig. Niemand die er iets van merkte, want voor de buitenwereld leek alles goed te gaan. Ik haalde goede cijfers, behaalde het vwo en ging studeren.


Stop met pamperen, het is klaar!

27 Oct 2023
0

Bij mijn kapper Liza heb ik altijd de leukste gesprekken. Zo sprak ik afgelopen woensdag met haar over jongvolwassenen en de ervaring die zij met deze doelgroep heeft, aangezien zij ook werkgever is van deze doelgroep.

(Gratis!) Workshop: authentiek krachtig

17 Oct 2023
0

Optimistisch. In balans. Zelfverzekerd. Authentiek. Krachtig. Gelukkig. Veerkrachtig. Wie wil dat niet zijn? Toch zijn er genoeg mensen die worstelen om daar te komen. Ze weten niet wat ze moeten DOEN. Bestaat er een 'one size fits all'?

Tip: durf nieuwe dingen te doen buiten je comfortzone

16 Oct 2023
0

Ik herinner me nog goed mijn eerste meditatiemoment, helemaal aan het einde van een Bodybalance-les. Twintig jaar geleden lag ik daar op de grond, zwaar gefrustreerd. "Wat doe ik hier?" vroeg ik me af. "In 10 minuten kan ik zoveel dingen DOEN!" Yoga en meditatie leken me toen saai en tijdverspilling.

Luisteren naar je lichaam... Vreselijk irritant

05 Oct 2023
0

De afgelopen weken was ik snotterig, grieperig en moe. Kortom, ik was niet fit. Kwam dat uit? Nee, natuurlijk niet. Ziek zijn komt nooit uit. Ik wilde het niet eens 'ziek' noemen. Ik had fysieke klachten. Irritante klachten. Klachten die mij wat wilden vertellen, alleen had ik het vooral druk om deze klachten mentaal te bestrijden (Gewoon doorgaan, het is maar een verkoudheidje). 

 

Nieuwe website: fris en fruitig!

30 Sep 2023
0

Een beetje spannend vind ik het wel: met de wereld mijn gloednieuwe website delen! Zakelijk, maar ook persoonlijk. Fris, eigentijds, duidelijk, simpel en niet te veel poespas. Tijdens het creatieproces had ik wel wat struikelblokken. Grootste struikelblok? Ikzelf. 

Week van werkgeluk = bewust stilstaan bij je werk. Ben je nog happy?

27 Sep 2023
0

Oké. Misschien heb ik als voormalig arbodienst-psycholoog een wat vertekend beeld van werkgeluk. Of juist niet 😉 Ik weet uit ervaring hoeveel mensen mentaal ziek worden als ze:

Een negatieve werksfeer oplossen. Hoe dan?

21 Sep 2023
0

“Mijn medewerkers zijn negatief. Ik ben er inmiddels helemaal klaar mee. Kun jij misschien helpen?”

Een directeur van een gezondheidsorganisatie met 15 medewerkers benaderde mij om dit probleem aan te pakken.  

Psychosomatische klachten in groep 2

21 Sep 2023
0

'Hoi Louise en Wout, ik krijg jullie helaas niet te pakken, maar Emily heeft buikpijn. Kan iemand haar ophalen?'

Via de school-app kreeg ik gisteren dit bericht. Natuurlijk halen we haar op. Ze was de afgelopen dagen al een beetje snotterig en hangerig, dus verbaasd was ik niet.

Wachten tot je met pensioen gaat. Serieus?

12 Sep 2023
0

'Ik heb nog 7 jaar te gaan tot mijn pensioen. Ik moet een manier zien te vinden om dit vol houden.”

Moe en gestrest doet Jan zijn verhaal. De werkdruk is voor zijn gevoel groter geworden, er zijn een paar collega's ziek en Jan voelt enorme verantwoordelijkheid om dit werk op te pakken. Zelf staat hij op het punt om overbelast te raken.

Reflecteer deze week het op volgende: ervaar jij onrust?

11 Sep 2023
0