(Gratis!) Workshop: authentiek krachtig

17 Oct 2023
0

Optimistisch. In balans. Zelfverzekerd. Authentiek. Krachtig. Gelukkig. Veerkrachtig. Wie wil dat niet zijn? Toch zijn er genoeg mensen die worstelen om daar te komen. Ze weten niet wat ze moeten DOEN. Bestaat er een 'one size fits all'?

Tip: durf nieuwe dingen te doen buiten je comfortzone

16 Oct 2023
0

Ik herinner me nog goed mijn eerste meditatiemoment, helemaal aan het einde van een Bodybalance-les. Twintig jaar geleden lag ik daar op de grond, zwaar gefrustreerd. "Wat doe ik hier?" vroeg ik me af. "In 10 minuten kan ik zoveel dingen DOEN!" Yoga en meditatie leken me toen saai en tijdverspilling.

Luisteren naar je lichaam... Vreselijk irritant

05 Oct 2023
0

De afgelopen weken was ik snotterig, grieperig en moe. Kortom, ik was niet fit. Kwam dat uit? Nee, natuurlijk niet. Ziek zijn komt nooit uit. Ik wilde het niet eens 'ziek' noemen. Ik had fysieke klachten. Irritante klachten. Klachten die mij wat wilden vertellen, alleen had ik het vooral druk om deze klachten mentaal te bestrijden (Gewoon doorgaan, het is maar een verkoudheidje). 

 

Nieuwe website: fris en fruitig!

30 Sep 2023
0

Een beetje spannend vind ik het wel: met de wereld mijn gloednieuwe website delen! Zakelijk, maar ook persoonlijk. Fris, eigentijds, duidelijk, simpel en niet te veel poespas. Tijdens het creatieproces had ik wel wat struikelblokken. Grootste struikelblok? Ikzelf. 

Week van werkgeluk = bewust stilstaan bij je werk. Ben je nog happy?

27 Sep 2023
0

Oké. Misschien heb ik als voormalig arbodienst-psycholoog een wat vertekend beeld van werkgeluk. Of juist niet 😉 Ik weet uit ervaring hoeveel mensen mentaal ziek worden als ze:

Een negatieve werksfeer oplossen. Hoe dan?

21 Sep 2023
0

“Mijn medewerkers zijn negatief. Ik ben er inmiddels helemaal klaar mee. Kun jij misschien helpen?”

Een directeur van een gezondheidsorganisatie met 15 medewerkers benaderde mij om dit probleem aan te pakken.  

Psychosomatische klachten in groep 2

21 Sep 2023
0

'Hoi Louise en Wout, ik krijg jullie helaas niet te pakken, maar Emily heeft buikpijn. Kan iemand haar ophalen?'

Via de school-app kreeg ik gisteren dit bericht. Natuurlijk halen we haar op. Ze was de afgelopen dagen al een beetje snotterig en hangerig, dus verbaasd was ik niet.

Wachten tot je met pensioen gaat. Serieus?

12 Sep 2023
0

'Ik heb nog 7 jaar te gaan tot mijn pensioen. Ik moet een manier zien te vinden om dit vol houden.”

Moe en gestrest doet Jan zijn verhaal. De werkdruk is voor zijn gevoel groter geworden, er zijn een paar collega's ziek en Jan voelt enorme verantwoordelijkheid om dit werk op te pakken. Zelf staat hij op het punt om overbelast te raken.

Reflecteer deze week het op volgende: ervaar jij onrust?

11 Sep 2023
0

10 tips om personeel weg te jagen en ziek te maken

06 Sep 2023
0

Huh. Wat zeg je nou? Klopt de titel wel? 
 
Zeker wel! Hieronder vind je 10 tips om personeel weg te jagen, te demotiveren, of zelfs in de ziektewet te krijgen. Gewoon voor de grap. Omdat het gemakkelijker te begrijpen is wat leidinggevenden dan WEL kunnen doen om medewerkers te motiveren en tevreden te houden. Ben je er klaar voor? 

Happy de peppie, niks mis mee toch?

31 Aug 2023
0

Speel jij nog op het werk? Of is het bloedserieuze business?

27 Aug 2023
0

'Mama, ik wil met jou spelen.'

'Ik ben nog even bezig met werken. Als ik klaar ben kom ik spelen.'

'Maar mama, ik wil ook werken!'

'Uh. Je bent 5 jaar. Je hoeft nog niet te werken.'

'Maar mama. Bij ons op school is werken spelen.'

Ga ik toch coachtrajecten aanbieden?

12 Aug 2023
0

'Hoi Louise, hoe gaat het met jou? Kun je me terugbellen? Ik heb behoefte aan coaching en ik hoop dat jij hiervoor openstaat en er tijd voor hebt.'

Toen ik dit bericht kreeg ervaarde ik dubbele gevoelens. Enerzijds vond ik het fijn dat deze dame mij voor een coachtraject wilde inschakelen. Natuurlijk wilde ik graag helpen, ook omdat ik deze dame ken en ik weet dat ze een hele fijne dame is om mee samen te werken. Anderzijds voelde ik weerstand. 

10 tips voor managers om het goede gesprek aan te gaan

24 Jul 2023
0

'Ga het goede gesprek aan.' Ik kom deze zin regelmatig tegen als tip om bijvoorbeeld stressfactoren bespreekbaar te maken. Leuk zo'n tip, en zeker nuttig. Tegelijkertijd vind ik de tip vaag. Want, hoe doe je dat, het goede gesprek aangaan? Juist als manager? In dit artikel geef ik 10 tips gericht op managers en leidinggevenden om stressfactoren op tijd te signaleren en de kansen op een goed gesprek te vergroten. De nadruk ligt hierbij op het creëren van een veilige omgeving en een mensgerichte benadering. 

De maatschappelijke druk op startende ondernemers

22 Jun 2023
0

Hoe gaat het met je? En met je business? Heb je al klanten? Of: je bent zelfstandige? Wat doe je dan precies? En heb je het druk? Elke keer als ik met iemand praat komen deze vragen ter sprake. De ene keer vind ik het prima om deze vragen te beantwoorden, de andere keer niet. Wanneer ik het niet prima vind, dan voel ik weerstand en irritatie. In dit blog vertel ik waarom.

6 pijlers om jouw mentale gezondheid te optimaliseren (deel 2)

19 Jun 2023
0

Door de jaren heen heb ik 6 richtlijnen voor een optimale mentale gezondheid vastgesteld. 1. Ken jezelf. 2. Heel jezelf. 3. Zorg (fysiek) voor jezelf. 4. Accepteer jezelf. 5. Verbind jezelf. En 6. Versterk jezelf. In deel 1 maakte je kennis met de eerste 3 pijlers. In dit blog lees je meer over pijlers 4 tot en met 6.

Voordat ik naar pijlers 4 tot en met 6 ga wil ik nogmaals vertellen waarom ik deze pijlers heb vastgesteld. De WHY.