Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bodybalance • Instructeur • Persoonlijk • 

Begin juni was het dan zover. De grootste Les Mills Trainer Summit ooit werd gehouden in Spanje. Maar liefst 430 trainers uit verschillende landen kwamen 3 dagen bij elkaar. Niet alleen Europese landen waren vertegenwoordigd. Dit keer waren er ook trainers uit China, Japan, Brazilië en Argentinië naar het kleine Spaanse dorpje Punta Umbria gekomen.

Blog 7: backstage bij een nationaal trainer. De Trainer Summit/Tribal Gathering 2017

(Ons Les Mills NL/BE team. Op het strand na afloop van de wedstrijd: welk land kan de hoogste toren bouwen?)

Wat doen we nou eigenlijk op zo'n summit? Een beetje chillen, lessen volgen en lol maken? Ja, dat ook. Belangrijker is dat we op zo'n summit geïnspireerd raken als trainer, de laatste ontwikkelingen meekrijgen van Les Mills en bijgeschoold worden.

Leiderschap
Dit keer stond de summit in het teken van leiderschap. Hoe kunnen wij er als trainer voor zorgen dat we ook een leider zijn? In een groter geheel gezien: hoe kunnen we samen met alle andere landen ervoor zorgen dat we, via goed leiderschap, als organisatie groeien en meer mensen kunnen inspireren om fitter en gezonder te leven?

Les Mills Tribal Gathering 2017 team NL/BE

(Tijdens een sessie 'Trainer to leader, Stepping up!')

Rise and shine!
Tijdens de summit kregen we informatie hierover via lezingen. Maar niet alleen dat. Om 6 uur 's ochtends startte voor veel trainers al een Les Mills les zoals BODYPUMP, CXWORX of BODYBALANCE. We kregen een update van de nieuwste ontwikkelingen binnen elk Les Mills programma. Er werd een competitie georganiseerd tussen alle landen en er werd zelfs informatie gegeven over mindfulness. Uiteindelijk kregen we elke dag tussen 20 en 21 uur de gelegenheid om te dineren.

Les Mills Tribal Gathering 2017 team NL/BE

(Tijdens de Les Mills games. Welk land kan het snelste alle oefeningen correct uitvoeren? Waaronder 50 clean & presses!)

Persoonlijk programma
Niet elke trainer had hetzelfde programma. Afhankelijk van het programma waar je trainer van bent kon je van tevoren aangeven welke lessen of bijscholingsworkshops je wilde volgen. Daarnaast waren er algemene sessies, waaronder dus de sessies over leiderschap, waar iedereen voor werd ingedeeld. Elke dag kregen we een mail met een update of eventuele wijzigingen in het programma. Heel soms had je tussen de sessies door de kans om een duik in het zwembad te nemen of in zee te springen. Lang chillen bij het zwembad of aan zee was er tijdens de summit niet bij (tenzij je spijbelde ;))

Les Mills Tribal Gathering 2017 team NL/BE

(Bodypump-les, update van alle Les Mills programma's en een duik in de zee!)

Bom van energie
Je kunt je voorstellen dat zoveel Les Mills trainers bij elkaar enorm veel energie geeft. En dat geeft het ook. Dit zorgt ervoor dat je deze dagen prima volhoudt. En als je even een dipje hebt, dan is er wel een collega die je oppept of je meesleept naar de volgende workshop of workout.

Maar eerlijk is eerlijk, na het einde van elke summit stort je compleet in. Tenminste, ik wel. De vele indrukken, het volle schema, alle mensen die je spreekt. Het geeft energie, maar het kost ook energie. Dat in combinatie met weinig slaap, maakt dat ik na elke summit altijd wel even een paar dagen nodig heb om bij te komen!

blog 7: backstage bij een nationaal Les Mills trainer

(Ik ben niet de enige die instort na een summit ;))

Creatieve organisatie

Elk jaar opnieuw word ik verrast door de creativiteit van Les Mills. Ja, het verschilt per jaar hoeveel ik ervan opsteek en hoeveel inspiratie ik opdoe. Maar voor het ONE TRIBE gevoel, de sfeer en alle gepassioneerde trainers is het altijd de moeite waard om de summit bij te wonen. Waar ter wereld deze ook wordt gehouden!

blog 7: backstage bij een nationaal Les Mills trainer

(Teamfoto net voor het gala-diner op de laatste avond!)

Lees ook de vorige 'Backstage bij een nationaal trainer' blogs:
Blog 1: Hoe is het allemaal begonnen? Als instructeur en als trainer.
Blog 2: De nieuwe muziek en release. Hoe bereid ik me voor?
Blog 3: Het kwartaal.
Blog 4: Hebben Les Mills trainers een groot ego?
Blog 5: de CX-worx-opleiding
Blog 6: de teamtraining

Of deze summit blogs:
Les Mills trainer summit 2010 in Griekenland
Les Mills trainer summit 2011 in Rome (geschreven in het Engels)

Naast nationaal trainer werk ik ook als psycholoog, trainer en coach op gebied van mentale fitheid, weerbaarheid, stresshantering en geluk. Wil je weten of ik iets jou of jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan in mijn
dienstenaanbod, lees een van mijn andere blogs of luister naar een van mijn radio-uitzendingen. Stuur gerust een e-mail voor meer informatie!

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.