Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Ondernemer • Tekst en Redactie • 

Gisteren had ik een boeiend gesprek met een sportschoollid. Direct werd me duidelijk wat het allerbelangrijkste is van business doen: vertrouwen scheppen. Een opdrachtgever moet niet het idee hebben dat je onkundig bent. Een 'naaier' die te veel factureert. En last but not least: de ander moet weten dat je kwaliteit levert. En dat je gepassioneerd bent over datgene wat je doet.

Diegene die ik sprak is op zoek naar iemand die Nederlandse webteksten kan schrijven voor zijn nieuwste project. Appeltje eitje zou je denken. Het stikt in Nederland van de tekstschrijvers en communicatiebureaus. Maar deze meneer is Engelstalig en vindt het lastig om iemand te vinden die hij 100% kan vertrouwen. Juist omdat hij niet zelf de kwaliteit van de teksten kan beoordelen. Toen hij hoorde dat ik ook webteksten schrijf was hij overduidelijk blij. Hij wil me binnenkort over dit project spreken om het concept en de bedoeling door te nemen.

Hij vertelde dat hij aan mijn manier van lesgeven kan zien dat ik een perfectioniste ben. Daarnaast vertelde hij dat ik hem als sportschoollid een speciaal gevoel geef. Dat ik rustig overkom. En dat hij het gevoel heeft dat hij me kan vertrouwen.

Wow, wat een complimenten allemaal. Die steek ik in mijn zak!

 

Angelique • 17-12-2010, 12:44
Dat zijn de mooie dingen van het lesgeven. Wat leuk voor je!
Ik was vanmorgen al vereerd dat er toch nog 9 mensen in mijn les waren, ondanks alle sneeuw en gladheid. Ik vertel ze dan ook hoe blij ik ben dat ze er toch zijn.
Als je weer eens onzeker bent, moet je deze tekst maar weer eens lezen met al die mooie complimenten.
Mocht ik je niet meer 'spreken', hele fijne feestdagen, liefs, Ansj
Louise Hildebrand • 18-12-2010, 18:14
Het is zeker leuk als mensen door weer en wind toch naar je les komen. Goed dat je ze bedankt! Dit zijn zeker de leuke dingen van lesgeven. Jij ook hele fijne dagen gewenst. Geniet van het prachtige sneeuwrijke beeld. Vooral de sneeuw op de bomen en struiken is betoverend mooi! x

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.