Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Communicatie • Spreuken • 

Twitter = ik moet plassen. Facebook = ik heb geplast. 4square = hier plas ik. Youtube = bekijk deze plas! LinkedIn = ik kan heel goed plassen. (Willem Karssenberg)

Deze tweet werd gisteren geplaatst en geeft perfect weer hoe er in de verschillende netwerken en community's wordt gecommuniceerd. Het netwerk waar ik ook op zit en in dit rijtje ontbreekt is Hyves. Misschien kun je daarvoor zeggen: ik moet pipi doen, vanwege het redelijk 'kinderlijke' uiterlijk.

Door de jaren heen heb ik in elke 'speeltuin' gespeeld, in de een wat minder dan in de andere. De enige speeltuin die ik verschrikkelijk saai vind is LinkedIn. Die bezoek ik dan ook bijna nooit. Misschien omdat ik er niet van hou dat mensen over en weer roepen hoe goed ze zijn en wat een geweldige prestaties ze hebben neergezet. Waarbij het ook nog eens lijkt alsof de prestatie geen enkele moeit kost (want inderdaad, klanten komen aanwaaien en elke ondernemer heeft het vooral erg druk met uren schrijven en opdrachten).

Mijn favoriete speelplek op dit moment is Twitter. Ik kom er relatief kort en heb al ontzettend veel leuke contacten opgedaan. Wat me opvalt is dat mensen elkaar graag helpen, bijvoorbeeld met vragen. Je hoeft maar een vraag de wereld in te sturen en gegarandeerd dat er iemand is die jou kan helpen.

Inspirerend, handig, leuk, sociaal, maar ontzettend verslavend. Als ik m'n hoofd erbij moet houden kan ik Twitter beter uitzetten...

 

Xiwel • 19-01-2011, 12:45
Zelf heb ik er compleet niets mee, maar heb idd overal wel even gekeken. Hyves is vrijwel gelijk aan Facebook. Behalve dat je bij Facebook een berichtje krijgt: 'Een van jouw vrienden is aan het plassen. Klik op deze applicatie en plas de eerste 5 keer gratis mee.'
Joop • 19-01-2011, 13:08
Ben ik mee eens.
Grappig is het wel, dat mensen het belangrijk vinden wanneer er geplast wordt.
Een soort van online Big Brother, we vinden het zinloos en toch kijken we ernaar :D
marielle • 19-01-2011, 18:09
Ik heb ook een poosje gespeeld in de speeltuin die Hyves heet. Ik dacht eral een tijdje over om ermee te stoppen maar maakte de stap niet. Je sluit je toch een beetje af van de wereld, sommige mensen sprak ik echt alleen via de hyves. Totdat er clienten van mijn werk "per ongeluk" op mijn hyves waren gekomen en zo wel erg dicht bij mijn prive kwamen.
Het verbaas me wel wat mensen via internet met de rest van de wereld delen...... persoonlijke verhalen of foto's worden de wereld in gestuurd.
Nu ik geen hyves meer heb mis ik het ook niet, al die onnodige informatie.
Het is goed zo.

Ik voel me wel een beetje "ouderwets", net zoals m'n oma van 83 die geen mobieltje heeft...hahaha Daar kom ik wel overheen.
Louise Hildebrand • 19-01-2011, 19:38
@all. Dank voor jullie reacties!

@Mariëlle. Ik kan me voorstellen dat je werk en privé gescheiden wilt houden. Juist in het werk dat jij doet is het belangrijk om een scheidslijn te hebben. En ouderwets? Moet je mensen horen als ik vertel dat ik nauwelijks tv kijk...

Overigens, sinds ik weblog worstel ik geregeld met de vraag: is dit blog te persoonlijk? Inmiddels weet ik dat persoonlijke blogs veel interessanter zijn dan meer oppervlakkige blogs. Daarnaast is het voor mij een manier om creatief te zijn en om mensen (misschien) even te laten stilstaan bij zichzelf.

marielle • 20-01-2011, 09:27
Je blogs vind ik juist leuk, het zet me aan tot denken.
Met persoonlijks dingen bedoel ik vooral zwangerschapsverhalen en erger hahaha...
Ga vooral door met het schrijven van mooie en leuke blogs! Dan blijf ik ze lezen.
Louise Hildebrand • 20-01-2011, 10:37
Haha, voordat ik over zwangerschap ga schrijven moet er nog heel wat gebeuren! Alhoewel, je inspireert me ;-) Een onderwerp zoals leeftijd en zwangerschap daar zou ik nog wel over kunnen schrijven... Aangezien ik steeds ouder word en geen kinderen heb...

Nou ben ik wel benieuwd naar dat erger!

Joop • 20-01-2011, 12:18
@Louise, Jou blog mag dan wat persoonlijk over komen, het geeft mensen wel het gevoel dat ze met een persoon praten.
Wat in deze tijd behoorlijk belangrijk is, met het oppervlakkige hokjes geest mentaliteit.

En euh..... wordt jij ouder? jij bent toch pas 23?? Je hebt nog een heel leven voor je :D
Louise Hildebrand • 20-01-2011, 14:14
@Joop. Whahaha, inderdaad 23. Volgende week word ik 24 :-D

Eerst maar eens een blog over wat anders... beloftes, vriendschap en relaties...
marielle • 20-01-2011, 21:41
Hahaha....ouder wordt, je bent bijna 24!
Dat erger is eigenlijk wat ik ECHT niet van iedereen wil weten of wat ik ongepast vind voor internet.... bijv. bevallingsverhalen.
Ik ben wel benieuwd wat je over leeftijd zou schrijven. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat jij pas 23 jaar bent. In de lessen kom je veel ouder en dan met name wijzer over.
In gedachte had ik je ouder geschat.....grappig hoe je je dan een beeld van iemand vormt. Laatst heb je daar zelf ook iets over geschreven.
Het verklaard wel weer je flexibiliteit en leningheid.....dat had ik ook toen ik zo jong was....hahahaha. Mijn advocaat zegt dat ik daar dus niks aan kan doen, het is de leeftijd.
Louise Hildebrand • 20-01-2011, 21:52
@Mariëlle, dat ik 23 ben was maar een grapje! Tel er maar minstens 10 jaar bij op ;-) Alsof jij zo oud bent... dus stuur die advocaat maar weer weg! :-)
Arjan Jonker • 21-01-2011, 08:39
Is Linkedin saai? Hmmm, daar ben ik het niet mee eens. De updates die mensen geven kunnen als Twitters gezien worden en gaan over de gekste dingen. Natuurlijk zijn er ook mensen die inderdaad vooral willen laten zien hoe goed ze kunnen plassen, maar de meesten laten gewoon weten waar ze mee bezig zijn. Niets mis mee, toch? Zo weet je wat iemand kan.

Daarnaast wordt er ontzettend veel gediscussieerd in de vele groepen die er bestaan. Gelijkgestemden vinden elkaar en nieuwe initiatieven worden gestart. Zo kun je ook zeggen dat Linkedin meer diepgang heeft dan Twitter. Daarnaast zijn er velen die uit Linkedin veel waardevolle zakenrelaties én omzet halen.

Kortom: elk platform heeft zijn eigen voordelen, charme en snelheid. Ik Linkedin, ik Twitter, en op 8 februari leer ik hoe ik beide zo effectief mogelijk zakelijk kan inzetten!
marielle • 21-01-2011, 10:54
mmmm....dan moet ik weer een andere reden bedenken waarom ik niet meer zo lening ben. Ik had het graag geloofd....hahaha
Joop • 21-01-2011, 13:34
@Arjan,
Het zal naar mijn beeld saai over komen, omdat de interesses die jij deelt met je Linkedin contacten niet op een lijn liggen dan bij anderen.
Er zal gerust wel diepgang in de gesprekken zitten die worden gevoerd over het zaken leven, nieuwe ideeen, etc.
Maar je kan niet zeggen van: 'Nou laat ik even voor de gezelligheid naar Linkedin gaan voor wat gezellig contact"
Het is toch een zakenrelatie en advertising programma om je zelf als ondernemer te verkopen.
Arjan Jonker • 21-01-2011, 13:48
@Joop Tja, ook dat is niet mijn ervaring. Via Linkedin 'ontmoette' ik bijvoorbeeld een fotografe die elke dag een foto in de spotlights zet op haar website en dat steeds aankondigt op Linkedin. Op één van die foto's bedacht ik spontaan een haiku, die ik ook als reactie op haar bericht op Linkedin plaatste. Vond ze heel leuk, en inmiddels is het een één-tweetje: zij een foto, ik een haiku.

Zakelijk levert dat natuurlijk niets op, maar het is wel ontzettend leuk en zelfs..........jawel: gezellig!

Nee, door te beweren dat Linkedin niets meer is dan een 'advertising programma om jezelf te verkopen', doe je het medium toch echt tekort.
Louise Hildebrand • 21-01-2011, 17:41
Leuk om te merken dat een blog over social media zoveel reacties kan opleveren! Saai of niet saai. Zakelijk of niet zakelijk. Leuk of niet leuk... Voorlopig blijf ik in elke speeltuin nog wel even hangen. Waarbij ik toch het allerliefste in een 'real life' speeltuin speel. Een gesprek waarbij je de ander in de ogen kan kijken, geeft toch net dat beetje extra!
Joop • 22-01-2011, 00:33
@Arjan,
Hahaha nou mijn excuses daarvoor dan ik had mischien beter kunnen zeggen, dat er natuurlijk uitzonderingen zijn als het gaat om dit soort dingen.
Hoewel ik het leuk vindt om te horen, dat jij er wel wat aan hebt zakelijk en sociaal gebied.
Zal iemand anders dat wel hebben bij een andere site.

@Louise,
Het is inderdaad grappig, dat er zoveel verschillende reacties zijn op een onderwerp.
Persoonlijk maakt het mezelf niet zoveel uit in welke speeltuin ik speel, en meer ook omdat de persoon waar ik mee wil praten belangrijker vindt, dan het idee achter elke communitie site.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.