Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Vorige week zondag werd ik gebeld. 'Sorry dat ik je stoor op zondag, maar je spreekt metX van Radio 538. Ben jij de Louise uit het Algemeen Dagblad over Whatsapp?' Aangezien mijn geheugen niet altijd even sterk is, moest ik even nadenken... Verrek. Een paar weken terug ben ik geïnterviewd voor het AD naar aanleiding van een blog over de terreur van mobiele telefoons die ik ooit heb geschreven. 'Ja, dat ben ik', antwoordde ik.'Zou je het leuk vinden om morgen bij Evers Staat Op in de uitzending te komen?' 'Tuurlijk!', antwoordde ik.

Hoewel ik wel vaker ben geïnterviewd blijft ik het spannend vinden om live een gesprek aan te gaan. Je kunt het gesprek niet zomaar terugdraaien en allerlei gedachten borrelden op. Naast positieve gedachten zoals: Wat leuk en Ik heb er zin in, kreeg ik ook uitdagende gedachten zoals:

Hopelijk begin ik niet te stotteren of zeg ikconstant uhhhhh.
Hopelijk heb ik een zinnig antwoord op alle vragen.
Hopelijk kom ik goed over.

En zo kan een gebeurtenis allerlei gedachten produceren. Kunst is om op een goede manier met dit soort uitdagende gedachten om te gaan. Als je jete veel door negatieve gedachten laat beïnvloeden, dan gaat dit ten kostte van datgene wat je wilt of moet doen.

Gelukkig ging het goed! Nieuwsgierig naar het interview over Whatsapp en waarom ik er knettergek van werd? Hier kun je het terugbeluisteren.

Mentaal fitte mensenlaten zich niet gek maken door hun gedachten. Ze weten op een positieve manier om te gaan met elke gedachte die inze opkomt.Juist het omgaan met negatievegedachten is niet voor iedereen even makkelijk. Ik geef workshops en trainingstrajecten op gebied van mentale fitheid en het versterken ervan. Wil je meer hierover weten? Kijk dan in mijn dienstenaanbod of stuur een e-mail.
 

Manon • 17-02-2016, 12:53
Ja, Louise op Radio 538! Superleuk. "Heb het groene monster in de boeien geslagen" ;-)
Louise Hildebrand • 22-03-2016, 13:10
Goed om te horen Manon! Groene monsters zijn er ook om verslagen te worden! ;-)
Ximaar • 29-03-2016, 11:16
En ik nog denken dat Radio 538 een muzeiekzender was. ;-)

Zelf heb ik geen mobieltje om dezelfde reden. Ooit hadden mensen ook het pingeltje aan staan als er een nieuw mailtje was en dan moest ook alles daarvoor wijken. Idd staat dat bij mij sinds het begin uit. Whatsapp, Facebook en Twitter worden ook als een soort voortzetting van chatten gebruikt. Toen het chatten voor de eeuwwisseling begon was ik ook daar vrij snel klaar mee en met de opvolgers niet minder.

Zal het ook zo zijn dat juist onzekere mensen in dit soort afleidingsvallen tuinen?
Louise Hildebrand • 29-03-2016, 14:45
Dat zou best kunnen. Social media zijn bij uitstek middelen die je gevoel van eigenwaarde en belangrijkheid een boost kunnen geven. Daarnaast moet je tegenwoordig toch wel steek in je schoenen staan om niet mee te gaan met bijvoorbeeld Whatsapp of Facebook.

Gewoontegedrag en verveling zullen ook een rol spelen. Of waarschijnlijk de belangrijkste reden: social media zijn een uitstekende afleiding van jezelf. Je hoeft niet stil te staan bij wat je denkt of voelt. Helemaal als je niet lekker in je vel zit zijn dit soort snelle afleiders ideaal. Op social media is altijd wel wat interessants te beleven!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.