Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • 

Vorige week ben ik bij Jan Glas en Mark van Rixel geweest om te praten over mijn weblog. Zoals ik al eerder vertelde wil ik 'm een nieuw jasje geven. Wist ik veel dat er eigenlijk een andere reden achter mijn wens ligt.

Het gesprek was zowel verhelderend als 'opruimend'. Met Jan heb ik een hele zakelijke geschiedenis achter de rug en dat heeft onbewust toch oud zeer achtergelaten. Nu ik de stap heb genomen om contact op te nemen en te sparren over de vormgeving van mijn nieuwe weblog, biedt dat perspectieven om het oude zeer voorgoed op te ruimen.

Om duidelijk te krijgen wat ik nou eigenlijk wil, zijn de juiste vragen nodig. Natuurlijk heb ik zelf al over deze vragen nagedacht, maar het is zeker zinvol om ook met anderen over deze vragen te sparren. Juist met mensen die zich dagelijks met internetmarketing bezighouden. Want, wat wil ik nou eigenlijk bereiken met mijn weblog? Wil ik puur en alleen dat ik zelf gemotiveerd raak om meer te schrijven? Wil ik meer lezers? Wil ik meer klanten? En zo ja, wat voor soort klanten dan?

In feite besefte ik via dit gesprek dat ik niet helemaal happy ben met mijn huidige business. Wil ik nog wel met nieuwe opdrachtgevers in zee uit branches waar ik weinig kennis van heb? Wil ik opnieuw een interim-klus aannemen als die op m'n pad komt? Waar ligt mijn passie nou echt? En, kan ik dat gieten in een zakelijk dienstenaanbod waar ik me ècht gelukkig in voel?

Ergens moet ik erg om mezelf lachen. Ik doe de dingen die op mijn pad komen en dat gaat me kennelijk prima af. Toch blijf ik zoeken naar dat ene hokje waarin ik precies pas. Blijkbaar ben ik een generalist die graag een specialist wil zijn. En dat is natuurlijk net als een hond die graag een kat wil zijn: praktisch onmogelijk. (Als ik mogelijkheden over het hoofd zie dan hoor ik die graag ;-))

 

Jan Glas • 10-06-2009, 11:27
Hoi Louise,

Een specialisatie is makkelijker te 'vermarketen', zeker via internet. Maar in de praktijk van alledag kan je natuurlijk gewoon doen waar je je zelf het prettigst bij voelt. Wat ik bedoel is: je kan het één doen (op je weblog) zonder al het andere (in de praktijk) te laten.

Tsja, klinkt misschien een beetje vaag voor wie niet bij ons gesprek geweest is...

Gr, Jan
Louise Hildebrand • 10-06-2009, 21:17
Per dag wordt het duidelijker wat ik wil. Ik ben nu al benieuwd naar het resultaat! :-)
Witlof • 11-06-2009, 23:13
Het zijn bizarre tijden, binnenkort ben ook ik mobiel te bereiken.
Frank Perquin • 14-06-2009, 19:06
Ook generalisatie is een specialisatie! Het feit dat je geen specialistische kennis op een onderwerp hebt, maakt je al snel een processpecialist.. Bel me maar eens om te sparren als je er behoefte aan hebt..
Louise Hildebrand • 16-06-2009, 12:47
@Frank. Je maakt me nieuwsgierig! Ik maak graag eens gebruik van je aanbod om over dit onderwerp te sparren.

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.