Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bodybalance • Inspirerend • Training • 

Wow. Wat een ervaring. Wat een belevenissen. En wat vind ik het moeilijk om nu af te kicken. Want zo voelt het, alsof ik moet afkicken van een gevoel dat gecreëerd wordt door dagenlang tussen gepassioneerde mensen te verblijven.

Ik heb trainers gesproken uit Engeland, Duitsland, Portugal, Zweden, Griekenland, Israël en Nieuw-Zeeland. Wat een energie. Wat een passie. En wat is het mooi om te zien dat zoveel mensen bezig zijn met 'creating life changing experciences everytime, everywhere'.

Het is fantastisch om te merken dat, zodra je over Les Mills en de filosofie praat, landsgrenzen vervagen. Er zijn in mijn beleving vooral organisatorische en accentverschillen. Bijvoorbeeld hoe traineetrajecten eruit zien, in hoeveel programma's iemand trainer mag worden en in hoeverre een trainer sterk gekoppeld wordt aan een programma (in Portugal en Engeland bijvoorbeeld heb je één hoofdtrainer die alle kwartaalpresentaties verzorgd. Het trainerteam staat deze hoofdtrainer bij. In Nederland wordt deze nadruk op de hoofdtrainer niet gelegd en worden trainers even vaak ingezet).

Naast ervaringen uitdelen, masterclasses volgen en fun was er ook de nodige stress. Want presenteren voor dr. Dave en Bodybalance-goeroe Jackie Mills is geen peuleschilletje kan ik je vertellen. Wat voelde ik me in het begin klein, en wat geweldig om te merken dat Jacky met enkele zinnen me zodanig op m'n gemak kon stellen dat ik mezelf durfde te laten zien, mijn Engelse script liet vallen en gedeeltelijk in het Nederlands presenteerde. De feedback was een enorm cadeau. Mijn sterke punt was dat ik het nummer met m'n hart presenteerde, vanuit de essentie van Bodybalance. Verbeterpunt was de coaching en uitvoering van de ademhalingstechniek die in Bodybalance 50 wordt geïntroduceerd: de Ujjaya. Niet gek voor een eerste presentatie!

De summit liet me duidelijk voelen dat fitnessgoeroes ook gewoon mensen zijn bij wie je jezelf mag laten zien. Natuurlijk weet ik dat wel, maar op zo'n moment is het lastig om dat ook te ervaren. Je wil het beste van jezelf laten zien, een perfecte presentatie neerzetten en het liefst alleen maar applaus ;-)

Zucht. Kon ik maar even terug om alles opnieuw te ervaren. Les Mills rocks!

(Helaas heb ik geen foto's van de summit omdat ik zo kneuzig was om midden in de Acropolos een enorme uitglijder te maken. Mijn camera is een mooie dood gestorven.)

Dit zag ik voordat ik op de grond belandde.

Lees ook Les Mills European Trainer Summit 2011 (in English)

 

Angelique • 20-06-2010, 13:45
Wow, ik kan me heel goed voorstellen dat dit een mooie ervaring was. Heerlijk, dat neemt niemand je meer af. En die uitglijder, ik zie het helemaal voor me, ik ben ook zo'n kneusje hihi.
Geniet maar lekker na, groetjes, Ansj

By the way, ik heb ruim 8 weken op de uitslag van mijn dvd presentatie moeten wachten, was opgestuurd maar kwijtgeraakt ( heb ik dat weer), maar ik ben in ieder geval wél geslaagd,yes!
Louise Hildebrand • 20-06-2010, 13:59
Wat een fantastische prestatie, goed gedaan! Nu kun je vol zelfvertrouwen verder reizen op je Bodybalance-reis. De reis wordt alleen maar mooier! Ja, deze ervaring neemt niemand me meer af. Ik kan niet wachten tot de volgende summit! :-)
Julia Perez • 20-06-2010, 14:31
Wow, wat een geweldige ervaring...jammer dat je camera overleden is :(
Louise Hildebrand • 20-06-2010, 14:50
@Julia. Eén voordeel: kan ik een geavanceerder model aanschaffen :-) Gelukkig heb ik wel een foto van mij, Dave en Jackie. Die krijg ik als het goed is per e-mail van een Engelse trainer (de groupie in me is opgerezen ;-)).
Julia Perez • 20-06-2010, 14:59
Hahaha, inderdaad! Heb je al je oog laten vallen op een exemplaar?

Die mensen zijn ook gewoon belachelijk goed in wat ze doen, wow...ik hoop ooit nog eens de kans te hebben om naar NZ af te reizen en t van dichtbij mee te mogen maken...eerst maar eens HEEL HARD sparen!!! ;)
Louise Hildebrand • 20-06-2010, 15:13
Nee, ik heb nog geen exemplaar gespot, mischien moet ik een kneusvrij exemplaar aanschaffen ;-)

Mijn respect voor Glen Ostergaard (Program director voor Bodypump) is trouwens ook aardig gegroeid. Wat is hij goed in het spotten van details. Techniekpunten, coaching, connecting... Alles om de BP-trainers naar een hoger niveau te tillen!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.