Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Mental Fitness 4U • Relaties • 

Daar stond ze dan. Een oudere meid met felrode lippenstift, een permanentje en een bulderende lach. Wat moest ik van deze dame denken… Zou zij mijn manager zijn, vroeg ik me ruim twintig jaar terug af toen ik naast haar werd gezet achter de lopende band in een inpakbedrijf.

Extravert versus introvert
Nee. Het bleek L. te zijn. Een leeftijdsgenootje met wie ik vanaf dag 1 een superleuke klik had. Ik bewonderde haar. Ze was geliefd bij iedereen, had veel aandacht van jongens en had altijd plezier. Ze was open, goedlachs en hip. We hadden leuke gesprekken en deden veel samen. Achteraf gezien best grappig want ik was totaal anders dan zij. Ik was juist zeer introvert en wat neerslachtig. Ik had geen enorme vriendenkring. Laat staan aandacht van leuke jongens.

Gelijk opgaan
Dat was ruim twintig jaar terug. Het mooie is dat ik nog steeds contact met L. heb. Sterker nog, als ik haar zie, dan lijkt er niks te zijn veranderd in de manier waarop we met elkaar omgaan. Nog leuker is dat we in grote lijn gelijk opgaan in onze persoonlijke ontwikkeling. Dingen waar we ons mee bezighouden, dingen waar we tegenaan lopen en lessen die we hebben geleerd.

Warm bedje versus hel
En dat ondanks het enorme verschil van omstandigheden! Vergeleken met L. leid ik sinds die tienerjaren een prinsessenleven en maak ik nauwelijks enorme dramatische levensgebeurtenissen mee. Tuurlijk, een verhuizing hier en daar, partners die komen en die gaan, teleurstellingen, vervelende gebeurtenissen waar je niet op zit te wachten... Soms wat uppers, dan wat downers. Maar de verschrikkelijke dingen die zij heeft meegemaakt en de manier waarop zij in het leven staat: ik heb er enorm veel respect voor. Juist omdat zij nog steeds vecht om haar leven op de rit te krijgen.

Altijd positief
Waarom schrijf ik dit blog over haar? Omdat ik wil delen dat ik ontzettend veel bewondering voor haar heb. Want het leven dat zij heeft gehad zou voor veel mensen hel zijn en reden tot pure verbittering en negativiteit. Wat mij soms verbaasd en wat ik zo ontzettend mooi vind aan haar, is dat zij altijd positief blijft. Wat er ook gebeurt en hoe ze zich ook voelt. Ook zal zij nooit blijvend een kwaad woord over iemand reppen, ook al zijn er mensen geweest die ik, als ik me in haar situatie zou bevinden, echt de nek om zou willen draaien.

Dank je wel!
Mildheid, tolerantie, vergevingsgezindheid en liefdevolheid zijn aspecten die haar zo sieren. Al zouden meer mensen dit voelen, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien. L. bedankt voor zoveel mooie jaren van vriendschap, warmte, inspiratie en plezier. Ik ben blij dat je nog steeds in mijn leven bent.

 

Odi • 06-12-2011, 13:44
Een mens wordt zoveel rijker met mooie, inspirerende mensen in zijn leven :-)
Monique • 06-12-2011, 14:10
Mooi! Wat fijn dat je zo een lieve vriendin hebt en wat lief dat je haar zo laat weten wat je voelt! Top
Angelique • 06-12-2011, 18:30
Jeetje zeg, ik heb warempel tranen in mijn ogen. Jullie verdienen elkaar! x
Louise Hildebrand • 07-12-2011, 07:43
Dank jullie wel voor deze reacties. Mijn vriendin verdient het ook eens om in het zonnetje gezet te worden :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.