Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bewustwording • Coaching • Grenzen verkennen • Training • 

'Weet je dan wat je passie is?' Deze vraag kreeg ik gisteren via Twitter. Goede vraag. Ik kan veel, doe veel en vind veel dingen leuk. Ik hobbel graag van de ene afspraak naar de andere en ben erg blij met de activiteiten die ik doe. Toch knaagde er de afgelopen maanden iets bij me. Een gevoel dat me vertelde dat het tijd wordt voor duidelijkheid. Een heldere focus op datgene wat ik ècht wil.

Juist omdat ik zoveel dingen leuk vind doe ik veel. Veel doen betekent dat ik soms te weinig tijd heb voor mezelf. Zo kan ik ontzettend genieten van een avondje thuis, zonder enige verplichtingen. Ik steek wat kaarsjes aan, draai de verwarming hoger, trek een joggingoutfit aan, pak er een wijntje bij en doe waar ik op dat moment zin in heb.

Maar de andere dingen die je doet vind je toch ook leuk? Die doe je dan toch ook voor jezelf? Klopt. Maar dan is er meestal nog een andere partij bij betrokken. Sportschoolleden, een opdrachtgever, een vriend of vriendin. En begrijp me niet verkeerd. Ik vind die andere dingen ook erg leuk, maar ik vind mezelf ook leuk en gezellig. Kortom. Ik ben erachter gekomen dat ik tijd met mezelf mis. En dus de balans een beetje kwijt ben.

Wat heeft dit nou met passie te maken denk je nu. Een heleboel. Want, als ik daadwerkelijk gepassioneerd was in alle dingen die ik doe en daarbij de juiste balans had, zou ik geen knagend gevoel hebben. Nu voelt het alsof ik een pad bewandel die ik graag wil bewandelen, maar waarbij ik te vaak van het pad raak. Ik word te veel afgeleid door alles om me heen waardoor ik soms niet meer weet waar ik naartoe ga. Dat ga ik veranderen. Ik wil èn genieten van het uitzicht en weten waar ik naartoe ga.

 

Joop • 23-12-2010, 22:37
@Louise,

met je passie is niks mis mee voor zover ik kon zien bij je vandaag.
Je bericht komt dan ook verward over, het lijkt wel alsof je iets te verwerken hebt doormiddel van dit bericht.
In iedergeval relax and stay cool, en dat zal niet moeilijk zijn met dit weer neem ik aan hhahahahaha
Louise Hildebrand • 23-12-2010, 22:52
Lesgeven is inderdaad een van mijn passies. Hierbij moet ik wel oppassen dat ik niet te veel lesgeef, want dan kan mijn lichaam niet bijtanken. Tijdens het lesgeven vergeet ik dat en geef ik zoveel ik kan. Om vervolgens achteraf de rekening te krijgen: zeer pijnlijke spieren en een chronische vermoeidheid. Ik denk dat mijn 'issue' meer is het vinden van balans tussen activiteiten en rust. Dit bericht heb ik vast geschreven op een moment dat ik de balans volledig kwijt was ;-)

Ennuh... een keer uit de bocht vliegen vind ik meer dan genoeg. Ik heb inmiddels wel geleerd om bij sneeuw minder hard te rijden en vooral niet te remmen in bochten ;-)
Joop • 23-12-2010, 23:31
Je bent er dus niet helemaal achter, of je de balans tussen activiteiten en rust wel nodig hebt?
Louise Hildebrand • 23-12-2010, 23:39
Jawel, die heb ik wel nodig. Daar heeft naar mijn mening iedereen behoefte aan. Ik moet 'gewoon' wat activiteiten schrappen. Ofwel, keuzes maken. Wat wel en wat niet (meer). Ook al vind ik van alles leuk, ik kan niet alles doen. Doe ik alles, dan put ik mezelf uit en ervaar ik minder plezier in de dingen die ik doe. Mijn alterego Superwoman is het hier overigens niet mee eens :-)
Joop • 24-12-2010, 00:04
Goed om te horen het kwam allemaal wat verward over namelijk.
Maar het is wel duidelijk dus voor jou wat je wil :D
Nou ik wens je hierbij heel veel suc6 ermee, en moge je jezelf lekker in de watten leggen :D

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.