Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Persoonlijk • Werk en privé • 

Juli 2005. De maand en het jaar waarin ik officieel als zzp'er begon. Ruim 14 jaar later besluit ik om in loondienst te gaan. Wat een enorme verandering. En wat heb ik er zin in!

Van zzp'er naar werknemer. Ik ga in loondienst!

(HumanCapitalCare in Son is gehuisvest in het gezondste kantoor van Nederland en is gebouwd volgens de WELL Building Standard) 

Onrust op werk- en privé-gebied

De afgelopen twee jaar is het namelijk enorm hectisch geweest. Zowel op werk als op privégebied. Belangrijkste verandering is natuurlijk de komst van Emily, bijna 2 jaar geleden. Nu Emily bijna een peuter is en ze steeds bewuster in het leven staat, heb ik gemerkt dat ik thuiswerken niet meer zo prettig vind. Het schept onduidelijkheid. Het is onrustig. En ik merk dat ik moeilijker kan focussen.

Daarnaast heb ik meer redenen om te kiezen voor een vaste werkgever. Zo rijd ik regelmatig naar Amsterdam, Utrecht of Rotterdam voor opdrachten als psycholoog, maar ook voor opdrachten als hbo-docent psychologie. Dat vond ik de afgelopen jaren geen probleem, maar nu begint het me te storen. Als ik in de file sta kan een ritje naar huis soms wel 2 tot 3 uur duren. Deze tijd besteed ik liever aan mijn gezin, aan vriendinnen of aan leuke activiteiten voor mezelf.

Nieuwe uitdaging

Nog een reden om te kiezen voor loondienst is mijn wens om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Niet in de vorm van een nieuwe opdracht, maar in de vorm van een nieuw bedrijf dat ik goed kan leren kennen en waar ik iets langdurigs kan opbouwen. Losse opdrachten zijn uitdagend, maar soms mis ik de diepgang en de continuïteit.

Daarnaast lijkt het me ontzettend leuk om weer eens collega's te hebben. Gewoon voor een babbeltje bij lunch, om kennis uit te wisselen en om mijn wereld te verrijken.

En nu natuurlijk de vraag: waar ga ik werken? En wat ga ik doen?

Ik ga als psycholoog aan de slag binnen HumanCapitalCare. Dit bedrijf is een dienstverlener op gebied van arbeid, gezondheid en vitaliteit. Onderwerpen waar ik me al jaren intensief mee bezighoud! De functie als psycholoog binnen deze organisatie is nieuw. Ik zal in eerste instantie werknemers van klanten begeleiden die ziek zijn en psychologische hulp nodig hebben. Uiteindelijk doel is dat ik als psycholoog ook preventief word ingezet. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Een langdurig zieke werknemer kost een werkgever namelijk enorm veel geld.

Stop ik met het geven van trainingen en workshops?

Nee. Zeker niet.  Mijn expertise blijft mentale fitheid en hoe je deze fitheid kunt trainen en versterken. Ik heb met HumanCapitalCare afgesproken dat ik huidige en nieuwe opdrachtgevers kan blijven bedienen, maar dan onder de naam van HumanCapitalCare. Wel zal ik mijn werkzaamheden als hbo-docent en mijn werkzaamheden als groepsfitnessinstructeur en Bodybalance-instructeur beëindigen.

De lopende opdrachten maak ik natuurlijk rustig af. Vandaar dat ik pas per 1 december 32 uur aan slag ga bij HumanCapitalCare. Tot die tijd zal ik daar 2 tot 3 dagen per week aan de slag gaan.

En oh ja. Ook zal ik blijven bloggen zodat ik mijn ervaringen en kennis kan blijven delen. Want bloggen, dat wil ik voorlopig nog niet opgeven!

Werk je binnen een organisatie en wil je gebruikmaken van mijn expertise als psycholoog op gebied van mentale gezondheid en duurzame inzetbaarheid? Of wil je in het algemeen weten wat HumanCapitalCare voor jouw organisatie kan betekenen? Stuur dan gerust een e-mail naar l.hildebrand@humancapitalcare.nl. Samen met mijn collega's ben ik je graag van dienst.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.