Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Goed in je vel zitten • Mental Fitness 4U • Relaties • 

"De date was wel leuk. Maar Maarten, je weet wel, die blonde man waar ik over vertelde? Hij is eigenlijk diegene voor wie ik wil gaan", zo liet een collega van de sportschool mij weten. "Daar heb je toch een aantal dates mee gehad? Maar hij heeft toch gezegd dat hij geen relatie wil? En was hij niet diegene die appte dat hij je een beetje opdringerig vond?", zo antwoordde ik terwijl mijn collega met een zwijmelende blik haar ogen afwendde.

Je moet er maar tegen kunnen. Continu in het nieuws staan en gespeculeer of je wel of niet zwanger bent. Jennifer Aniston is het spuugzat en heeft in een blog laten weten klaar te zijn met het beeld dat vrouwen pas compleet en gelukkig zijn op het moment dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. De sociale druk op kinderloze vrouwen is hoog. En daarover werd ik vorige week gebeld door RTL nieuws. Een redacteur wilde graag mijn mening hierover horen.

Veranderen is lastig. Helemaal als je gewend bent om alleen te zijn. Bijna8 jaar was ik single en woonde ik alleen. Ik was vooral bezig met mijn werk, deed leuke dingen met vriendinnen en had zo nu en dan een date. Serieus relatiemateriaal zat er niet tussen, totdat deze man eind vorig jaar in mijn leven verscheen.

Rubriek: Goed in je vel zitten • Positief denken • Relaties • 
Wanneer het om de liefde gaat geloven we graag in sprookjes en streven we naar een relatie die voor altijd meegaat. Maar hoe realistisch is dit streven eigenlijk? Hebben we een ander nodig om gelukkig te zijn? En waarom vallen veel vrouwen op foute mannen? In deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond praat ik met schrijver en trainer Jan Geurtz over liefdesrelaties. Jan heeft verschillende boeken geschreven waaronder Verslaafd aan Liefde en Bevrijd door liefde. Volgens Jan biedt een spirituele kijk op relaties uitkomst voor veel ellende op liefdesgebied.

Je weet nu wat de rode vlaggen zijn om foute mannen of vrouwen op een afstand te houden. De volgende vraag is: en nu? Wat als je een leuke relatie wilt, maar jouw ware liefde is nergens te bekennen? Stel jezelf dan eens de volgende 8 vragen:

Daten kan ongelooflijk leuk zijn. Het spel van elkaar leren kennen brengt spanning en plezier met zich mee. Voor je het weet ben je maanden of misschien wel jaren verder. Snel genoeg leer je ook de minder leuke kanten kennen. En dat is oké, iedereen heeft goede en minder goede kanten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je geen tijd verspilt aan ongeschikte partners? Partners die totaal niet bij je passen of waar je echt doodongelukkig van wordt? Lees in dit blog waar jij allemaal op kunt letten tijdens de datingfase!

Liefdesrelaties kunnen fantastisch zijn. Ze geven je plezier, steun, genegenheid, vriendschap, intimiteit, liefde en misschien wel passie en vuur. In het begin gaat alles soepel. Je wilt zoveel mogelijk tijd met je nieuwe vlam doorbrengen en alles is perfect. Je gevoel van geluk kan niet meer stuk! En na een tijdje, of dat nou na een paar maanden is of na jaren, begint voor veel stellen de ellende. Hij geeft je niet waar je behoefte aan hebt. Haar gedrag is onuitstaanbaar. Het wordt tijd dat je partner verandert. Tenminste, dat vind jij. Maar hoe realistisch is dat? Wat kun je wel, en wat kun je niet verwachten van je partner?

Jij en je partner zijn uit elkaar. Hoe kort of lang je relatie ook heeft geduurd, meestal doet het pijn. Misschien ben je verdrietig, boos, teleurgesteld of juist opgelucht. Je besteedt uren, dagen, weken of maanden aan het analyseren van de relatie. Misschien wil je dat het goedkomt. Misschien ook niet. En misschien komt er een moment waarop je denkt: ik wil loslaten. Het is tijd om verder te gaan met mijn leven. Maar hoe doe je dat? In dit blog geef ik 6 tips.

Rubriek: Bewustwording • Goed in je vel zitten • Mental Fitness 4U • Radio • Relaties • 

"Ik heb het overlegd met mijn man en hij is er stellig in. Hij wil niet dat ik het doe." "En jij? Wat zou jij zelf willen?", vroeg ik. "Ik zou het wel leuk vinden om in je radioprogramma te komen, maar helaas. Mijn man wil het echt niet hebben."

Rubriek: Mental Fitness 4U • Onrust en stress • Relaties • 

Het is dodelijk vermoeiend. Continu twijfelen aan je relatie en je afvragen of jouw partner wel de ware is. Wat kun je het beste doen? De relatie verbreken of bij je partner blijven?