Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bodybalance • Inspirerend • Instructeur • Persoonlijk • 

Zet 300 Les Mills trainers uit Europa in Ibiza en wat krijg je dan? Juist. Inspiratie, passie en vooral veel energie! Vorige week ben ik met 12 trainers uit het NL/BE trainerteam naar de European trainer summit in Ibiza geweest. Een event waar we werden bijgeschoold en op de hoogte werden gebracht van de nieuwste ontwikkelingen van Les Mills.

Meer dan een mooi plaatje
Laat ik eerst meer vertellen over het nationaal trainerschap. Als nationaal Les Mills trainer ben je meer dan een mooi plaatje op het podium. Niet alleen geef je les op sportscholen, je geeft ook les aan instructeurs uit Nederland en België. Daarnaast leid je nieuwe instructeurs op, houd je huidige instructeurs op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en heb je andere verantwoordelijkheden. De meesten van ons hebben bijvoorbeeld nog een fulltime baan ernaast. En dat is niet altijd even zichtbaar voor iedereen. Mensen zien mooie foto's op Facebook, ze zien onze gave Reebok-kleding die wij als Reebok-atleet gesponsord krijgen en er wordt vaak gedacht dat we als Les Mills trainer een perfecte baan hebben... Dat hebben we ook zeker, begrijp me niet verkeerd! Het voelt fantastisch om bij het nationaal trainerteam te horen. Maar er is meer...

Les Mills Bodybalance national trainer

Met haviksogen bekeken
Elke nationaal trainer wordt scherp in de gaten gehouden en geëvalueerd. Je moet een goed rolmodel zijn, een perfecte techniek hebben, fit zijn, goed coachen, inspireren, trainingen en workshops geven, duidelijk communiceren, toegankelijk zijn voor instructeurs, je programma promoten en daarnaast ook nog eens jezelf blijven. En dat is niet altijd even eenvoudig. Hoofdtrainers kijken mee, collega-trainers kijken mee, instructeurs kijken mee, heel Facebook kijkt mee. Iedereen heeft een mening over je. Ze vinden je fantastisch. Of juist gewoontjes. In het slechtste geval branden ze je af. Ook daar zul je als trainer mee moeten dealen. En dat is niet altijd even eenvoudig.

Leren en groeien
Hoe dan ook. Elke nationaal trainer is super gepassioneerd en streeft ernaar om zijn of haar taken zo goed mogelijk uit te voeren. Opleiden en bijscholen van nieuwe en bestaande instructeurs is een van zo'n taak. Dat willen we natuurlijk goed doen. Het liefste perfect! We willen dat instructeurs onze boodschap snappen en dat ze van ons leren. Niet op een betuttelende manier, maar op een respectvolle manier. Positief, inspirerend en motiverend. En dat was precies het onderwerp waar we bijscholing over kregen.

Nieuwste ontwikkelingen
Daarnaast kregen we informatie over de nieuwste ontwikkelingen bij Les Mills. Zo zijn er binnen verschillende groepsfitnessprogramma's, waaronder Bodybalance en Bodypump, wijzigingen in de manier waarop we nieuwe instructeurs opleiden. Dit allemaal in het kader van: we willen het instructeurs makkelijk maken en ervoor zorgen dat ze de stof sneller begrijpen. Hoe beter ze de stof begrijpen, hoe beter ze les kunnen geven, hoe meer mensen de voordelen van de lessen ervaren en hoe meer mensen fit zullen worden.

Grenzeloos
Wat ik zo geweldig vind aan een Europese trainer summit is dat grenzen vervagen en cultuurverschillen wegvallen. Alle trainers delen 1 passie: zoveel mogelijk mensen fit krijgen via een Les Mills programma. En dan maakt het niet uit of je uit Nederland komt, Noorwegen, Spanje of Israël. Binnen de normen en waarden van het land probeer je mensen aan het sporten te krijgen. Het voelt bijzonder om het ene moment met een trainer uit de Verenigde Arabische Emiraten te praten en het volgende moment met een trainer uit Servië.

Samen met zoveel gepassioneerde Les Mills instructeurs en trainers, wereldwijd zo'n 100.000, kan het niet anders dan dat de wereld een klein beetje mooier wordt. Of in ieder geval een stuk fitter! Ik ben er trots op dat ik hieraan mijn steentje kan bijdragen.De komende tijd hebben we verschillende Les Mills events waar iedereen welkom is. Jong, oud, fanatiek sporter of geen sporter. Dus heb je zin in uitdagende en leuke workouts, fun�en nieuwe inspiratie? Schrijf je dan in voor een of meerdere van deze events. Misschien kom ik jou�daar ook tegen!

Zaterdag 18 juli 2015: Les Mills Beach event. Neem deel aan de coolste beach workouts en proef de Venice Beach sfeer, maar dan aan de Noordzee! Locatie: Hague Beach Stadium in Scheveningen. www.beachworkouts.nl

Zaterdag 17 oktober 2015: The ultimate group fitness festival: 'ONE LIVE, ONE DREAM' in Ziggo Dome te Amsterdam. Een dag vol met workouts en interessante workshops. Energie over? Boek dan een combi-ticket voor het Amsterdam Dance Event! www.thisisone.nl

Zaterdag 5 & 12 september 2015: Les Mills Ibiza trip. Zon, zee, strand, workouts en dat allemaal op een all inclusive 5-sterrenresort. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Dus heb je interesse? Kijk op de site en boek snel deze trip! http://lesmillsibiza.nl

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.