Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Goed in je vel zitten • Mental Fitness 4U • Ondernemer • 

Heerlijk om aan het zelfvertrouwen van mijn deelnemers te werken en ondertussen zelf keihard geconfronteerd te worden met het feit dat ik zelf hier en daar vertrouwen in mezelf mis. Nu ik met iets nieuws bezig ben ontpopt mijn onzekerheid als een vlinder uit haar coconnetje.

Net als de eerste keer heb ik er moeite mee om de training onder de aandacht te brengen. Want god o god. Ja, ik vraag er geld voor. En niet een paar euro. Je kunt er een nieuwe jas van kopen. Tja, da's best veel geld. Geld dat ik vraag om bij mijn training aanwezig te zijn. Een training waarin je werkt aan je mentale conditie. Aan jouw zelfbewustzijn, veerkracht en geluk. Ja inderdaad Louise. Dat is absoluut GEEN geld waard.

Ik moet er zelf hartelijk om lachen. Het is een belachelijke denkwijze. Want is je goed voelen niet heel veel waard? De eerste training was binnen een paar weken vol. Zonder dat ik iemand heb horen klagen over het bedrag. Sterker nog, al zou ik een dergelijke training volgen, dan vind ik 149 euro best weinig! Oké, het was wèl een speciale actie. En dan nog vond ik het moeilijk om deze training te promoten. Wat gaat er mis in m'n hoofd?

Bij tekstschrijfopdrachten heb ik het niet. Daar vraag ik, zonder al te veel moeite, gemiddeld 75 euro per uur. Bij individuele coaching vind ik dat lastiger en bij deze nieuwe training moet ik mezelf helemaal streng toespreken. Misschien omdat ik bij coaching en training voor mijn gevoel meer mezelf verkoop en bij tekstschrijven een dienst die ik los zie van mezelf.

Dit heeft wel wat mentale aandacht nodig ;-). Eens kijken hoe dit gaat als ik een paar trainingen verder ben...

 

Ootje • 05-02-2011, 16:27
:D ik vind het zo grappig om te zien hoe onzeker jij zelf ook bent. Terwijl iedereen met je wegloopt en je zoveel mensen inspireert. De mensen komen overduidelijk heel graag naar je lessen en de trainingen zitten niet voor niks meteen vol. Enne die mental fitness training heeft z'n geld al dubbel en dwars opgebracht. Ik heb er al zo ontzettend veel aan gehad en we zijn nog maar halverwege. Ik ben heel benieuwd hoe het morgen gaat. Ik voel me nu al zoveel sterker en positiever...
Louise Hildebrand • 05-02-2011, 16:44
Wow. Wat een compliment. Ik word er helemaal stil van. En rood. En ongemakkelijk. Ja, inderdaad. Ik ben ook onzeker ;)

Wat ontzettend fijn om te horen dat je nu al zoveel sterker en positiever bent. Dat geeft zoveel voldoening! Ik ben druk bezig met morgen. Ik ga jullie weer uitdagen met spannende oefeningen. Oefeningen om nog sterker en zelfbewuster te worden :)
Xiwel • 06-02-2011, 22:30
Beetje peren met appelmoes vergelijken. Neem aan dat die 149 niet je uurloon is, maar voor een aantal lesuren wordt gevraagd, waarbij je meer betalende deelnemers per leseuur hebt. Ofwel als die 149 voor 10 lesuren is en je telkens aan 10 mensen lesgeeft, dan zou je 149 per uur krijgen. Daar moet dan nog wel de tijd en kosten van betaald worden die je in het ontwikkelen van deze lessen hebt gestoken. En voor je het weet zit je onder de 75 euro per uur, waar de sportschool en de belastingen ook wat van mee willen snoepen.

Zelf heb ik wel eens hele dure lessen verkocht. 20 jaar terug kostte ik 1500 dollar per werkdag, met een minimum van 5 dagen plus een retourvlucht van 4000 dollar en hotelkosten. Ruim de helft van de tijd deed ik er niets en toch was de klant erg tevreden met de lessen waar telkens 30 mensen zaten. Zelf hield ik er netto 25 gulden per uur aan over. Dat was inclussief toeslagen. :-)
Marjolein • 10-02-2011, 09:39
Ik vind het zo bijzonder dat mensen met alle gemak van de wereld honderden of duizenden euro's uitgeven aan een nieuwe outfit of een nieuwe neus...en vervolgens toch ongelukkig blijven. En voor een 'nieuwe mindset' willen ze er met een koopje vanaf zijn... Terwijl juist die nieuwe mindset de beste diepte investering is die je kunt doen voor je geluk !

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.