Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Bodybalance • Emoties • Gedachten • Instructeur • Training • 

Wat een bevalling. Mijn traineeship leek nog net niet op de gruwelijke bevalling uit de film De gelukkige huisvrouw, maar flinke stress heb ik er wel van gehad.

Wat een onzekerheid. Wat een twijfel. Tijdens het traject vorig jaar heb ik me verloren gevoeld. Wist ik niet of Bodybalance van alle Les Mills-programma's wel ècht mijn ding is. Of ik überhaupt wel nationaal trainer wil zijn.

Daarnaast voelde ik me onzeker omdat ik dit programma nog niet zolang geef en ik merkte hoeveel kennis ik miste in vergelijking tot de huidige Bodybalance-trainers. Ik was zoekende, zoekende naar zekerheid. Zoekende naar die 100% drive die ik om allerlei vage redenen niet kon voelen. En dat was voor Les Mills duidelijk zichtbaar waardoor mijn traineeship werd verlengd.

Dat was net de schop onder m'n kont die ik nodig had. Een wake-up call om voor mezelf duidelijk te krijgen wat ik wil. Dat werkte. Het kwartje viel. Ik genoot meer van mijn eigen Bodybalance-lessen en werd me bewuster van mijn eigen kwaliteiten. En, niet geheel onbelangrijk: ik zag eindelijk in wat een fantastisch, mooi en inspirerend programma Bodybalance is.

Ja, wilde ik uitschreeuwen, Bodybalance is wel 100% mijn ding! Ja, ik ben wèl gemotiveerd om nationaal trainer te worden. En ja, ik weet dat ik de kennis en kwaliteiten in huis heb, alleen moet ik die nog laten zien.

Vrijdag kreeg ik het fantastische nieuws dat ik mezelf nationaal trainer Bodybalance mag noemen. Ik kan me weinig momenten herinneren dat ik me zo ontzettend blij heb gevoeld. Ik sprong uit mijn stoel en ben de hoofd- en mastertrainer om de nek gevlogen. Uren heb ik met een smile op m'n gezicht rondgelopen. Ja ik ben trots op mezelf en dat mag iedereen weten!

 

Wim • 10-05-2010, 11:51
Louise,
Van harte gefeliciteerd met je nationaal trainerschap. Hoe kun je zo aan jezelf twijfelen? Het programma is op jouw lijf geschreven en jij bent met jouw gedrevenheid en prefectionisme aan de ene kant, maar ook met je uitstraling van rust en controle aan de andere kant geschapen voor BB. Nu samen BP doen? Als je weer twijfelt, dan ff deze mental coach bellen hoor!!!!!
Groet ook vn Sandra,
Wim
Julia • 10-05-2010, 15:20
Gister las ik via mijn mobiel alleen de eerste zin die je op Hyves gepost had en was daarop aan het reageren, maar mijn mobiel wilde niet meer...fijn dat ik nu de originele post lees, maar eigenlijk verandert het niet zo heel veel aan mijn reactie ;)

Wat ik wilde zeggen is dat ik een beetje verbaasd was dat het zo'n gruwelijke bevalling geweest moet zijn, want ik vond je zo'n rust uitstralen tijdens de opleiding! Ik vind BB echt iets is wat bij je past, maar ja zo goed ken ik je nou ook weer niet...

Nieuwe dingen leren en doen brengt altijd onzekerheid met zich mee (kan ik dit wel? past dit wel bij mij? enz), zeker als je een perfectionist bent...wat dat betreft I can totally relate, want de gevoelens die je beschrijft, heb ik ook wel een beetje gevoeld wat betreft BP instructeur worden. Ik begin eindelijk een beetje mijn draai te vinden, al ben ik nog lang niet waar ik wil zijn (maar dat maakt het een prachtige uitdaging!).

But let's not make this post about me...Ben je niet onwijs trots dat je TOCH doorgezet hebt ondanks alle twijfels? Lieve Louise, van harte gefeliciteerd met je Nationaal Trainerschap! Geniet ervan en blijf groeien!

Liefs, Juul
Louise Hildebrand • 10-05-2010, 21:45
@Wim. Samen pump? Het wordt weer eens tijd niet waar? Nu ik de rust in m'n lijf heb hervonden kan ik weer eens richting Den Helder karren. Dan nodig ik mezelf gelijk uit om te komen eten :-)
@Juul. Ja, ik ben onwijs trots!!! Ik heb gewoon extra tijd nodig gehad om te voelen dat Balance in elke vezel van m'n lichaam zit. Pas toen hervond ik mijn motivatie. Laatst vroegen twee deelnemers me wanneer ik de nieuwe release ging geven. Kennelijk gaf ik 'm al vier maanden. En dat terwijl ik gemiddeld vier keer per week balance geef. Ik had het niet eens in de gaten! Dat zegt natuurlijk al een heleboel ;-)

Angelique • 27-05-2010, 17:36
Hoi Louise,
In januari heb ik de opleiding gedaan en had er geen idee van dat het voor jou zo moeilijk was. Ik vond net dat je het super deed.
Toevallig ben jij diegene geweest die me beoordeelde. Je was recht voor zijn raap, maar op een hele gevoelige manier. Ook ik was heel onzeker en heb met bibberende knieën mijn eerste les gedaan. Ik heb echt staan stuntelen de eerste 3 keer zeg, poeh. Toen kwam de nieuwe release, en alweer gierden de zenuwen door mijn lijf. Inmiddels ben ik niet meer bang om fouten te maken.
Ik vond het dan ook heel fijn dat je bij deze release erbij was, samen met Hadewig.
En já, wat is Body Balance fijn om te doen. En wat was de opleiding bijzonder, mede door jou!
Groetjes, Angelique
Louise Hildebrand • 28-05-2010, 18:51
Hoi Angelique,

Wat een fijne reactie om te lezen, dank je wel! :-)

Als instructeur kun je ontzettend veel betekenen voor je deelnemers, vooral bij Bodybalance. Dat is fantastisch om te merken. Mensen lachen, voelen meer rust, worden opener, zitten lekkerder in hun vel, voelen zich fitter, kunnen weer de trap op zonder zich vast te houden aan de leuning, kunnen het bovenste keukenplankje schoonmaken zonder hun balans te verliezen, hebben minder last van hun rug en ga zo maar door.

Ik heb nu een hoogzwangere vrouw in een van mijn lessen. Prachtig! Ik voel me bevoorrecht dat ik Bodybalance mag geven en zo het leven van vele mensen mag raken!

Hellen • 08-11-2010, 18:02
Hoi Louise,

Heel toevallig via google kwam ik op jouw site (ik wilde kijken of er al n filmpje van Balance 51 er op stond). Wat fantastisch dat je je national trainer mag noemen!!
Ik heb ook een dvd opgestuurd voor de auditie BodyPump. Helaas gaat het "feestje" (zo te lezen absoluut geen feestje wat jij tijdens de opleindings traject hebt gevoeld) voor mij niet door. Ik heb daarom ook besloten om de AIM cursus te volgen volgend jaar.
As zondag de megakwartaal....en ik heb me ingeschreven bij Dr Dave!!! Kijk er nu al naar uit!!

Groetjes,
Hellen
Louise Hildebrand • 11-11-2010, 08:58
Hoi Hellen,

Wat jammer dat je auditie niet doorging. Ik heb een paar weken terug de AIM gedaan voor de BP en dat heeft me zeker sterker gemaakt als BP-instructeur. Met die kennis kun je wellicht nog een keer een dvd opsturen. En ja, mijn traject was zwaar, maar de blijheid die ik voelde toen ik de eindstreep haalde maakte alles weer goed!

En wat leuk dat je je hebt ingeschreven bij Dr Dave! Als je de les van zondagmiddag volgt, dan zie je mij ook! Zeg dan even gedag :-)

Groetjes, Louise

Mireille • 17-11-2010, 13:03
Beste Loise,
In mijn zoektocht op internet naar national trainers voor Bodybalance, kwam ik
deze site tegen en heel nieuwschierig begon ik te lezen.
Ik ben zelf al 5 jaar Bodybalance instructeur en heb vanochtend een mail gestuurd naar Les Mills om aan te geven zeer geinteresseerd te zijn om Bodybalance trainer te worden.
helaas heb ik je niet gezien dit megakwartaal maar ik hoop dat je ervan hebt genoten. Ik hoop dat ik ook uitgenodigd ga worden of een dvd mag opsturen.
Ik wens jou heel veel plezier als nationaal trainer en wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen.
Groetjes
Mireille leemans
Sportcenter Vivelli te Wijchen
Louise Hildebrand • 17-11-2010, 15:53
Hoi Mireille,

Wat leuk je hier te ontmoeten op mijn blog! En wat fantastisch dat je ook wilt gaan voor het trainerschap. Inderdaad jammer dat ik je niet heb gezien, wellicht in de toekomst. Ik wil je in ieder geval heel veel succes wensen bij je sollicitatie... One tribe, be brave, change the world! :-)

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.