Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.

Poppetjes in het hoofd. De een is verstandig. De ander losbandig. Weer een ander is vrolijk. De volgende is avontuurlijk en eigenzinnig. Iedereen heeft poppetjes in het hoofd. Delen van jezelf die bij jou horen. Poppetjes die je ouders voor je hebben gekocht, die je van vrienden hebt gekregen of die je zelf hebt uitgekozen.

Hoofdrolpoppetjes
Iedereen heeft wel een paar poppetjes waarmee hij vaak speelt. Het zijn jouw hoofdrolpoppetjes. Poppetjes die zonder moeite in de spotlights staan en die als een rode draad door je leven lopen. Je hoeft niet te vragen, te zeuren of te smeken om met ze te spelen. Ze liggen altijd voor je. Poppetjes waar je je vertrouwd bij voelt, rustig, en redelijk tevreden.

Serieus en zorgzaam
Ik heb twee hoofdrolpoppetjes waarmee ik de afgelopen jaren dagelijks mee heb gespeeld: serieus en zorgzaam. Serieus werkt vlijtig aan haar carrière, is doelgericht en verricht uitstekend werk. Zij laat zich nauwelijks verleiden door nutteloze, losbandige dingen, is streng voor zichzelf en kan prima doelen behalen. Zorgzaam heeft oog voor de behoeften van vrienden, familie, kennissen, opdrachtgevers en cliënten. Kortom: zij kan zichzelf prima wegcijferen in het belang van anderen.

Knagend onderbuikgevoel
Hoe veilig en vertrouwd ik ook speelde met mijn hoofdrolpoppetjes, ik voelde me niet 100% goed. Ja, ik was tevreden, had veel gelukkige momenten, had enorm veel voldoening van mijn werk, was blij met mijn familie, vrienden en kennissen, maar toch... Een knagend onderbuikgevoel maakte me duidelijk dat er iets niet klopte. In mijn hoofd, maar vooral in mijn hart. Wat zou dit toch kunnen zijn? Na grondig onderzoek werd het me glashelder: ik miste mijn andere poppetjes!

Zelf uitgekozen dierbare poppetjes
Poppetjes waarmee ik niet automatisch en dagelijks speel, maar poppetjes die ik in een speciale doos bewaar. Veilig opgeborgen, of beter gezegd: opgesloten. Poppetjes die me zo dierbaar zijn, dat ik er niet mee durf te spelen. En dat terwijl ze roepen, lonken, wenken en soms zelfs toeschreeuwen: speel met mij! Speel alsjeblieft NU met mij! Wanneer heb je tijd voor mij?!

Vrijheid, avontuur en eigenzinnig zijn de namen van mijn opgesloten poppetjes. Dat ze opgesloten zijn is raar. Want deze poppetjes heb ik zelf uitgekozen. Dat maakt dat ze mijn meest dierbare, favoriete en blijmakende poppetjes zijn. Dus waarom zou ik ze in godsnaam wegstoppen in een doos?

Hallo andere poppetjes!
Dus wordt het tijd om deze poppetjes uit de doos te halen en ze veel aandacht te geven. Heel veel aandacht! Serieus en zorgzaam verzoek ik vriendelijk om uit de spotlights te stappen. Die hebben meer dan genoeg aandacht gekregen. Tijd voor vrijheid, avontuur en eigenzinnig! Dus heb ik besloten om een Yoga Teacher Opleiding te volgen in jawel... India. Een van mijn beste, blij makende en bevrijdende keuzes van dit jaar!

Sta eens even stil...
Geef jij al jouw dierbare poppetjes genoeg aandacht? Wie heb je verwaarloosd, genegeerd of misschien wel geamputeerd? Geef die poppetjes de komende tijd eens wat meer aandacht. Kijk dan wat voor geweldige, blij makende dingen er gebeuren!

 

Bianca • 22-08-2012, 13:03
Mooi! Wat goed en wat gaaf! Heel veel plezier en inspiratie toegewenst en we zullen je zeker missen!
Louise Hildebrand • 22-08-2012, 14:51
Dank je wel! Maar ik kom gewoon weer terug hoor. Met heel veel inspiratie en nieuwe energie!

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.