Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Goed in je vel zitten • Mental Fitness 4U • Training • 

De kop is eraf. De eerste Mental Fitness 4U bijeenkomst zit erop. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe ik me voel. Alsof ik me in een droomtoestand bevind. Niet volledig bewust van de uren die ik zojuist heb doorgebracht met 12 enthousiaste, openhartige en leergierige deelnemers.

Wat er op organisatorisch gebied mis kon gaan ging mis. Mijn laptop deed niet wat ik wilde, de elektriciteit viel uit en aanvankelijk was er niemand om koffie en thee te verzorgen (dat zou ik ter plekke kunnen regelen). Tussendoor kreeg ik een black out wat niet echt handig is als je laptoppresentatie vanwege de stroomuitval compleet verdwijnt. Was ik even blij dat ik kon rekenen op een collega van de Sportlagune (bedankt Jeroen voor al je hulp!).

Voor mij was dit een les in omgaan met onverwachte gebeurtenissen, ofwel grip/controle verliezen, een van de facetten waar je jezelf op kan trainen om mentaal een sterkere conditie te krijgen. Wat doe je als je grip op iets dreigt te verliezen? Je focust op de dingen waar je wel controle over hebt. In dit geval mezelf ('Blijf rustig Louise, vooral doorademen, richt je op de kern van de zaak, je deelnemers'). Als ik in paniek zou raken, dan zou dat ten koste gaan van de training en dat was wel het laatste wat ik wilde.

Mijn eigen planning en presentatie heb ik tussendoor een paar keer gewijzigd om zoveel mogelijk aan te sluiten op de behoefte van de groep. Bepaalde oefeningen heb ik naar voren gehaald, andere heb ik pas later uitgevoerd en sommige oefeningen heb ik aangepast. Wat vond ik het spannend om te doen! Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor mezelf. De deelnemers waren openhartig en ik verbaasde me hoe makkelijk iedereen haar verhaal deed. Wat een vertrouwen!

Volgende week bijeenkomst 2. Ik zie er nu al naar uit om deze ochtend te verzorgen.

Meer weten over Mental Fitness 4U? Klik hier.

 

Reageer op dit artikel

Naam: E-mail: * Website:
Reactie:
*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar je gestuurd
     ter bevestiging van je reactie.
Onthoud mijn gegevens
Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van je reacties.