36 weken zwanger: hoe gaat het nu?

02 Nov 2017
6

Bijna 37 weken, ofwel ruim 8 maanden zwanger. M'n teennagels lak ik inmiddels op m'n rug. Mijn vriend moet me met brute kracht uit bed rollen. En fietsen doe ik als vent, met m'n knieën ver uit elkaar.

8 maanden zwanger: een update

17 Oct 2017
0

Deze week ben ik bijna 8 maanden zwanger. Ofwel 34 weken. Wat is de tijd snel gegaan! Waar ik voorheen dacht: wat duurt 9 maanden lang, denk ik nu: nog maar een maandje. En dan is ons kleine meisje er al. Sterker nog: officieel mag ze over 3 weken al komen. Bij 37 weken is er namelijk geen sprake meer van vroeggeboorte.

Mijn moeder is overleden. Mama, ik zal je missen

26 Sep 2017
6

Shit happens. Pijn hoort bij het leven. Zo schreef ik in mijn vorige blog. Nu zit ik er middenin. Het ene moment zit ik met mijn moeder op een verjaardag. De volgende dag krijgt ze een hartinfarct en hartstilstand. Vijf dagen later sta ik bij haar graf.

Zwangerschap en hormonen. De (slechte?) relatie met je partner

22 Aug 2017
2

Hormonen doen veel met een zwangere vrouw. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Nu ik zwanger ben lijkt mijn hele wereld te veranderen. Het lijkt ook alsof ik veel minder ruimte en geduld heb voor mijn partner. Iets wat ik minder leuk vind aan mijn zwangerschap.

25 weken zwanger: hoe heb ik de afgelopen periode beleefd?

13 Aug 2017
0

Inmiddels ben ik zo'n 5,5 maand zwanger. In de afgelopen periode heb ik me vooral op mentaal gebied ontwikkeld. Van blijdschap, enige onzekerheid en onrustige gevoelens, voel ik me nu een stuk relaxter en zelfverzekerder over de zwangerschap. Want jeetje. Wat komt er veel op je af bij zo'n eerste zwangerschap. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open!

Blog 8 backstage: zwangerschap, buikspieren trainen en lesgeven

20 Jul 2017
6

En toen was ik zwanger. Wat was ik blij toen ik erachter kwam! (Lees ook dit blog). Tegelijkertijd was ik ook een beetje onzeker en bezorgd. Want, hoe moest ik dat gaan doen met sporten en lesgeven? Wat mag ik allemaal wel? En wat mag ik allemaal niet? En hoe ga ik dat doen met mijn groepslessen? Want hoe leuk ik lesgeven ook vind, de veiligheid van mijn kindje gaat boven alles.

Ik ben zwanger, en nu?

31 May 2017
2

Ongelovig keek ik naar de zwangerschapstest. Twee roze streepjes. Dat zou betekenen dat ik zwanger ben. En het zou verklaren waarom ik de afgelopen dagen zo veel hoofdpijn had, vreselijk misselijk was en vooral moe. Zou ik dan toch zwanger zijn? Moest ik niet nog een test doen, gewoon voor de zekerheid?

Ondernemer en mama. Balans tussen werk en privé. Interview met Wendy Vogels

31 Jan 2017
0

De 38-jarige Wendy Vogels runt sinds 2011 Spa Huys in Oss, een welnessbedrijf waar klanten onder andere via lichaamsbehandelingen en yogalessen kunnen onthaasten, uitrusten en genieten. Vorig jaar november heeft Wendy Spa Huys voor kids geopend. Een unieke plek waar jongens en meisjes als prinsen en prinsessen worden behandeld. Naast twee bedrijven heeft Wendy ook een partner en een dochtertje van 1.

In deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond praat ik met Wendy over de balans tussen werk en privé, vooroordelen over werkende moeders en natuurlijk mentale gezondheid.

Sociale druk op vrouwen om kinderen te krijgen

18 Jul 2016
1

Je moet er maar tegen kunnen. Continu in het nieuws staan en gespeculeer of je wel of niet zwanger bent. Jennifer Aniston is het spuugzat en heeft in een blog laten weten klaar te zijn met het beeld dat vrouwen pas compleet en gelukkig zijn op het moment dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. De sociale druk op kinderloze vrouwen is hoog. En daarover werd ik vorige week gebeld door RTL nieuws. Een redacteur wilde graag mijn mening hierover horen.