Nieuwe rol: docent Gezondheid Fontys Hogeschool

23 Nov 2023
0

9210202. Dat was mijn studentnummer. Via dit nummer kon ik mijn tentamencijfers zien die op A4-vellen in de hal werden opgehangen van de Radboud Universiteit. Wat vond ik dat stom. Niet menselijk. En vooral niet persoonlijk. Ik was een van de vele studenten en ging op in de massa.

Ik kon fantastisch cijfergericht leren. Ik wist precies wat ik in mijn hoofd moest stampen om minimaal een voldoende te scoren. Een week later was ik het grootste deel van de informatie alweer vergeten.

Wat een verschil met wat ik nu zie op de Fontys Hogeschool bij de opleiding Gezondheid. Als deze opleiding destijds zou bestaan, dan had ik misschien voor deze studie gekozen, en niet voor een universitaire opleiding psychologie. (Los van het feit dat het universitaire onderwijs zich vast ook flink heeft ontwikkeld).

In vier jaar tijd worden studenten opgeleid tot vakinhoudelijk specialist op gebied van gezondheid, preventie en technologische zorginnovatie. Geen cijfergericht onderwijs, maar programmagericht onderwijs waarin studenten een portfolio aanleveren. Veel persoonlijke aandacht en veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, iets wat ik in mijn opleiding heb gemist.

Met plezier kan ik vertellen dat ik per 1 november naast mijn ondernemerschap ook mijn kennis voor deze Fontys-opleiding zal inzetten als docent 'SHOW & GROW'.

In deze rol zal ik medeverantwoordelijk worden voor de groei van studenten op gebied van persoonlijk leiderschap en hun beroepsvaardigheden. Een rol die mij op het lijf is geschreven!

Ik kijk ernaar uit om studenten te helpen om hun authentieke kracht te vinden en om ze als gezondheidsprofessional BEROEPS- en WERKFIT te maken. Zo zullen ze veerkrachtig en zelfverzekerd het werkende leven instappen!

Wil je meer weten over deze zeer interessante en nieuwe studie? Kijk dan eens op: Fontys Hogeschool opleiding Gezondheid


Reageer op dit artikel