Negatief denken

28 Sep 2015
0

Negatieve gedachten kunnen je teisteren, achtervolgen, zorgen voor piekergedrag of zelfs voor een depressie zorgen. Nu de herfst en de winter eraan komen, het buiten donkerder wordt en we meer naar binnen keren, is de kans groot dat je meer negatieve gedachtes hebt dan normaal. Wat is negatief denken eigenlijk? Waarom is bij de een het glas altijd halfvol en bij de ander altijd half leeg? En heel belangrijk: hoe kun je het beste omgaan met negatieve gedachten of negatief ingestelde personen?

Ik heb gekozen voor euthanasie

09 Sep 2015
0

De 60-jarige Lucia de Boer heeft in de zomer van 2015 gekozen voor euthanasie. Een heftige, maar voor haarzelf prettige beslissing vanwege haar ziekte. Twee dagen voor haar sterfdag heb ik haar geïnterviewd. Ook haar dochter Michelle komt even aan het woord. Wat heeft Lucia in de laatste dagen van haar leven ervaren? Hoe kijkt zij terug op haar leven? En wat zou zij andere mensen over euthanasie en het leven willen zeggen?

Loslaten: hoe doe je dat?

01 Jul 2015
0

"Ah joh, dat moet je gewoon loslaten." Hoe vaak zeggen we dat niet tegen onszelf of tegen anderen? Of het nou gaat om een vervelend persoon die voordringt bij de kassa, geldproblemen, je partner, werk, collega's of de toekomst. Maar hoe doe je dat? Wat betekent loslaten überhaupt? Kun jij goed loslaten? En welke tips kan ik geven als je moeite hebt met loslaten?

Achter de schermen bij: Jehova's getuigen

01 Jul 2015
0

Jehova's getuigen staan vooral bekend om hun voet tussen de deur-tactiek. Maar, achter Jehova's getuigen schuilen gewone, doodnormale mensen zoals jij en ik. In deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond heb ik Bert en Thea Kuijpers in de studio, beiden Jehova's getuigen. Waar staan Jehova's getuigen voor? Wat brengt dit geloof voor dit stel? Wat verstaan zij onder mentaal fit zijn? En welke tips kunnen zij geven voor meer positiviteit en geluk in het leven?

Wat is succes? En maakt succes gelukkig?

03 Jun 2015
0

Het klinkt zo aantrekkelijk. Het maatschappelijk beeld van succes. Het plaatje waar we met z'n allen aan willen en 'moeten' voldoen. Een goede baan hebben, veel geld verdienen, huisje boompje beestje, presteren, status... We worden er dagelijks bewust of onbewust mee geconfronteerd. Via familie, vrienden, kennissen, de media... Alles moet groter, beter, sneller en mooier. Alleen nummer 1 telt. Dan pas ben je succesvol. Maar is dat wel zo? Wat betekent succes eigenlijk? En hoe kun jij ervoor zorgen dat jij je elke dag succesvol voelt?

Perfectionisten en controlefreaks

11 May 2015
0

We willen graag de touwtjes in handen houden. Of het nou gaat om je uiterlijk, je partner, je huishouden, je familie, je kinderen, je werk of je carrière. Als dingen niet gaan zoals jij wil, dan raak je in paniek. Het leven in de westerse maatschappij is maakbaar en te controleren. Alles moet perfect gaan. Tenminste, dat is wat we denken. Maar is dat wel zo? Zijn we in het westen op dit gebied niet compleet losgeslagen? Met als gevolg veel stress en frustratie? Samen met Arno Maas praat ik over perfectionisme en controlefreaks.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde

29 Apr 2015
0

 

Iedereen wil lekker in z'n vel zitten en zich goed voelen. Een bepaald gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde kan enorm hierbij helpen. Maar wat betekent het om zelfvertrouwen en eigenwaarde te hebben? Bestaan er verschillen tussen mannen en vrouwen? In hoeverre spelen leeftijd en cultuur een rol? En hoe kun je ervoor zorgen dat je een gezonde mate van zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelt? Samen met Arno Maas, oud-beroepsmilitair praat ik over dit onderwerp. Met pikante opmerkingen over miltairen uit verschillende provincies en culturen! Omdat Soundcloud vanwege muziekrechten deze uitzending niet mag uploaden, is deze uitzending te beluisteren via Uitzending gemist.

 

Calisthenics: obstakels worden uitdagingen

29 Mar 2015
0

Wees niet bang om te dromen. En volg je hart. Het zijn woorden van Levi en Corné Borrel, twee broers van 22 en 24 jaar die vanuit een ongezonde thuissituatie besloten om hun leven in positieve zin te veranderen. Zij vonden in de sport Calisthenics een manier om zowel fysiek als mentaal sterk te worden. Inmiddels inspireren deze broers zowel jong als oud om te werken aan een gezonde leefstijl. Met muziek van o.a. Joey Badass, The Faded, Logic, Elliot Hulse, MF Doom en Page.

De modellenwereld

02 Mar 2015
0

Lange, superslanke jonge vrouwen paraderend op catwalks. Glossy foto's waarop geen enkele vetrol is te zien. Perfectie van top tot teen. Is dat wat de modellenwereld beheerst? In deze uitzending van Mentaal Fit en Gezond heb ik twee gasten: Jen-Ai Monsma, eigenaresse van een modellenbureau en Johanna Weening, model met maatje 42. Met muziek van o.a. Tacabro, Nielsen, Ne-yo, The weekend, Clean Bandit, Omi en Ed Sheeran.

De winterdip of winterdepressie

15 Feb 2015
0

Vermoeidheid, weinig energie, een sombere stemming. De winter is hèt seizoen bij uitstek om minder goed in je vel te zitten. Vaak praten mensen over een winterdip. Of als de klachten in ernstige mate aanwezig zijn, over een winterdepressie. Maar wat is een winterdip eigenlijk? Wat kun je doen om de winterdip te bestrijden? En als je iemand in je omgeving hebt die daarmee worstelt? Hoe kun je diegene het beste tot steun zijn? Met muziek van o.a. Crowded House, Fairground attraction, Alex Green, Creed, Kygo Feat. Conrad en Mark Ronson Feat. Bruno Mars.

Goede voornemens, de do's en de don'ts

23 Jan 2015
0

Goede voornemens. Wie maakt ze niet aan het begin van het jaar? Met stip op 1 staat afvallen, maar ook meer sporten, stoppen met roken, gezonder leven en meer genieten staan hoog op het verlanglijstje. Om vervolgens na een dag, een week of een maand teleurgesteld te merken dat het niet lukt. Hoe komt het dat we massaal falen om de goede voornemens vol te houden? En wat kun jij eraan doen om jouw goede voornemens wel te doen slagen...? Met muziek van Wild Cherry, Bon Jovi, David Guetta, Wes, Justin Timerberlake, Aaliyah en Kylie Minogue.

Zakendoen in Gemert-Bakel: een interview over mijn ondernemerschap

09 Jan 2015
0

Waarom ben ik zelfstandig ondernemer geworden? Is psychologie van alledag? Hoe beweeg ik me op de markt? Waarin onderscheid ik me? Wat is mijn sterkste punt? Hoe ziet mijn 3-stappenmethode Mental Fitness 4U eruit? Welke taboes wil ik doorbreken? Kun je positief leren denken? Met volop self empowerment en vrolijke muziek van En Vogue, Madonna, Bobby McFerrin, Christina Aguilera feat. Redman en Skunk Anansie.

Het alleenstaand moederschap

05 Jan 2015
0

In deze uitzending is Marianne te gast, moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 19, 17 en 15 jaar. Inmiddels voedt ze al 14 jaar haar kinderen alleen op. Hoe ervaart Marianne het alleenstaande moederschap? Wat verstaat zij onder mentaal fit zijn? En welke tips kan zij andere alleenstaande moeders geven? Met muziek van o.a. Beyoncé, Michael Jackson, Edsilia Rombley, Pink en Miley Cyrus.

Kerstuitzending 2014 Mentaal Fit en Gezond

25 Dec 2014
0

In deze speciale kerstuitzending draai ik kerstgerelateerde nummers van o.a. The Drifters, U2, Marco Borsato, Madonna, Mary J. Blige, Wham, Mika en N'sync. Samen met Arno Maas praat ik de nummers op een gezellige manier aan elkaar.

Eenzaamheid en decemberstress

18 Dec 2014
0

In deze maanden waarin de dagen korter zijn, het weer niet altijd vrolijk stemt en de kou ervoor zorgt dat je liever thuis blijft dan erop uit gaat, zijn er mensen die minder lekker in hun vel zitten. Ook zijn er mensen die de feestdagen helemaal niet zo leuk vinden en zich juist enorm eenzaam voelen. Wat kun je doen om jouw stemming te verbeteren? Met muziek van Puff Daddy & Faith Evans, Bruce Springsteen, Gwen Stefanie, Prince & Madonna. (Niet schrikken van mijn stem, aan het begin ben ik erg hees ;-))

Liefdesverdriet

04 Dec 2014
0

Het is een van de meest bezongen onderwerpen: romantische liefde. Liefde kan geweldig zijn. Als je verliefd bent dan loop je op wolken, zit je bomvol energie en kan je de hele wereld aan. Daarom is het ook zo zuur als de liefde van je leven je aan de kant zet of als jouw grenzeloze liefde niet wordt beantwoord.

In deze aflevering van Mentaal Fit en Gezond ga ik het hebben over liefdesverdriet. Wat is liefdesverdriet eigenlijk? In welke situaties kun je allemaal liefdesverdriet hebben? Kun je liefdesverdriet hebben als je single bent? En hoe zorg je ervoor dat je op een mentaal fitte manier met liefdesverdriet omgaat?

Inclusief muziek van R. Kelly, Toni Braxton, Anastacia, Adèle, De Dijk feat. Thomas Acda en Anouk.