Mentaal fit en sterk: JIJ bepaalt.
Rubriek: Coaching • Goed in je vel zitten • Mental Fitness 4U • Relaties • 

"De date was wel leuk. Maar Maarten, je weet wel, die blonde man waar ik over vertelde? Hij is eigenlijk diegene voor wie ik wil gaan", zo liet een collega van de sportschool mij weten. "Daar heb je toch een aantal dates mee gehad? Maar hij heeft toch gezegd dat hij geen relatie wil? En was hij niet diegene die appte dat hij je een beetje opdringerig vond?", zo antwoordde ik terwijl mijn collega met een zwijmelende blik haar ogen afwendde.

Rubriek: Coaching • Communicatie • Mental Fitness 4U • Training • Werk en privé • 

Vorige week sprak ik een dame die op zoek was naar een geschikte coach. Ze vertelde dat ze eerder een sessie had bij een coach, maar dat ze zich niet goed voelde bij de werkwijze van deze coach. De desbetreffende coach was van mening dat je eerst allerlei trauma's uit het verleden moet oplossen. Iets waar ze helemaal niet op zat te wachten. 1,5 uur later voelde ze zich ellendiger dan voordat ze bij de coach binnenstapte.

Tijdens de workshop Mentaal Fit en Mindful die ik gaf op yogaschool The Sweat Series kreeg ik een interessante vraag. 'Als veel van wat ik denk onzin is, wat is dan de rol van intuïtie? Wanneer moet ik mijn intuïtie volgen en wanneer niet?'

In sommige beroepen ligt de focus enorm op het uiterlijk. Denk aan de danswereld, de modellenwereld of de sportwereld. Een gram te veel vet is voor sommige mensen bijna een doodvonnis. Eindeloos diëten, continu op de weegschaal staan, jezelf vergelijken met anderen... Letten op je figuur kan een flinke obsessie worden. Hoe ga je hier op een gezonde manier mee om? Juist als je, vanwege je werk, in deze wereld leeft?

Maak jij van kleine dingen een groot drama? Loop jij continu op je tenen om dingen goed te doen? Zijn jouw collega's, vrienden en familieleden soms bang voor je, gewoon omdat je zo streng, kritisch en perfectionistisch bent? Kortom: sta jij bloedserieus in het leven? Dan is het de hoogste tijd om wat meer luchtigheid in je werk en privé te brengen. In dit blog geef ik je5 tips!

28| 09| 15
Rubriek: Bewustwording • Coaching • Mental Fitness 4U • Positief denken • 
Negatieve gedachten kunnen je teisteren, achtervolgen, zorgen voor piekergedrag of zelfs voor een depressie zorgen. Nu de herfst en de winter eraan komen, het buiten donkerder wordt en we meer naar binnen keren, is de kans groot dat je meer negatieve gedachtes hebt dan normaal. Wat is negatief denken eigenlijk? Waarom is bij de een het glas altijd halfvol en bij de ander altijd half leeg? En heel belangrijk: hoe kun je het beste omgaan met negatieve gedachten of negatief ingestelde personen?

Succes is: een goede opleiding hebben, hoge cijfers, een mooie baan, een superstrak lijf, een geschikte partner, kinderen, een groot koophuis, de hipste kleding, veel geld en mooie spullen, een grote vriendenkring, een flitsende carrière en een hoge status. Of toch niet...?

Liefdesrelaties kunnen fantastisch zijn. Ze geven je plezier, steun, genegenheid, vriendschap, intimiteit, liefde en misschien wel passie en vuur. In het begin gaat alles soepel. Je wilt zoveel mogelijk tijd met je nieuwe vlam doorbrengen en alles is perfect. Je gevoel van geluk kan niet meer stuk! En na een tijdje, of dat nou na een paar maanden is of na jaren, begint voor veel stellen de ellende. Hij geeft je niet waar je behoefte aan hebt. Haar gedrag is onuitstaanbaar. Het wordt tijd dat je partner verandert. Tenminste, dat vind jij. Maar hoe realistisch is dat? Wat kun je wel, en wat kun je niet verwachten van je partner?

Jij en je partner zijn uit elkaar. Hoe kort of lang je relatie ook heeft geduurd, meestal doet het pijn. Misschien ben je verdrietig, boos, teleurgesteld of juist opgelucht. Je besteedt uren, dagen, weken of maanden aan het analyseren van de relatie. Misschien wil je dat het goedkomt. Misschien ook niet. En misschien komt er een moment waarop je denkt: ik wil loslaten. Het is tijd om verder te gaan met mijn leven. Maar hoe doe je dat? In dit blog geef ik 6 tips.

Ik wil graag weten waarom ik zo ongelukkig ben terwijl ik alles heb. Een vriend, een huis, voldoende geld om rond te komen. Ik weet echt niet wat er aan de hand is.

Via de mail kreeg ik deze vraag binnen. Ik merk dat meer mannen en vrouwen hiermee worstelen. 'Alles' hebben en niet gelukkig zijn. Wat is er aan de hand?