Coaching, workshop of training. Hoe maak je de juiste keuze?

10 Oct 2016
0

Vorige week sprak ik een dame die op zoek was naar een geschikte coach. Ze vertelde dat ze eerder een sessie had bij een coach, maar dat ze zich niet goed voelde bij de werkwijze van deze coach. De desbetreffende coach was van mening dat je eerst allerlei trauma's uit het verleden moet oplossen. Iets waar ze helemaal niet op zat te wachten. 1,5 uur later voelde ze zich ellendiger dan voordat ze bij de coach binnenstapte.

Volg je intuïtie. Of toch maar niet?

05 Feb 2016
0

Tijdens de workshop Mentaal Fit en Mindful die ik gaf op yogaschool The Sweat Series kreeg ik een interessante vraag. 'Als veel van wat ik denk onzin is, wat is dan de rol van intuïtie? Wanneer moet ik mijn intuïtie volgen en wanneer niet?'

5 tips om minder serieus en kritisch te zijn

18 Nov 2015
0

Maak jij van kleine dingen een groot drama? Loop jij continu op je tenen om dingen goed te doen? Zijn jouw collega's, vrienden en familieleden soms bang voor je, gewoon omdat je zo streng, kritisch en perfectionistisch bent? Kortom: sta jij bloedserieus in het leven? Dan is het de hoogste tijd om wat meer luchtigheid in je werk en privé te brengen. In dit blog geef ik je5 tips!

Wat is succes? En maakt succes gelukkig?

20 May 2015
0

Succes is: een goede opleiding hebben, hoge cijfers, een mooie baan, een superstrak lijf, een geschikte partner, kinderen, een groot koophuis, de hipste kleding, veel geld en mooie spullen, een grote vriendenkring, een flitsende carrière en een hoge status. Of toch niet...?

Mijn partner moet me geven wat ik wil

13 May 2015
0

Liefdesrelaties kunnen fantastisch zijn. Ze geven je plezier, steun, genegenheid, vriendschap, intimiteit, liefde en misschien wel passie en vuur. In het begin gaat alles soepel. Je wilt zoveel mogelijk tijd met je nieuwe vlam doorbrengen en alles is perfect. Je gevoel van geluk kan niet meer stuk! En na een tijdje, of dat nou na een paar maanden is of na jaren, begint voor veel stellen de ellende. Hij geeft je niet waar je behoefte aan hebt. Haar gedrag is onuitstaanbaar. Het wordt tijd dat je partner verandert. Tenminste, dat vind jij. Maar hoe realistisch is dat? Wat kun je wel, en wat kun je niet verwachten van je partner?

Verhuizende coach van Alkmaar naar Veghel

06 Apr 2015
2

'Hoe heb je dat ervaren, de verhuizing van Alkmaar naar Veghel?' Onlangs stelde een kennis mij deze vraag. Een interessante vraag. Want hoe voelde het om deze stap te maken? Om 14 jaar herinneringen achter me te laten? Om helemaal opnieuw te beginnen? Zowel op werkgebied als privé? Ruim een jaar later kijk ik terug...

Waarom ben ik niet gelukkig?

14 Mar 2015
6

Ik wil graag weten waarom ik zo ongelukkig ben terwijl ik alles heb. Een vriend, een huis, voldoende geld om rond te komen. Ik weet echt niet wat er aan de hand is.

Via de mail kreeg ik deze vraag binnen. Ik merk dat meer mannen en vrouwen hiermee worstelen. 'Alles' hebben en niet gelukkig zijn. Wat is er aan de hand?

Druk en onrustig in mijn hoofd

14 Jul 2014

"Ik hoor vaak dat ik rustig overkom. Maar ondertussen is het enorm druk in mijn hoofd. Soms word ik gek van mijn eigen gedachten." Zo geeft een cliënt eerlijk toe. Ik kom ze vaker tegen in mijn dagelijkse werk. Mensen die voor de buitenwereld heel rustig overkomen, maar ondertussen chaos voelen in hun hoofd.

Ongelukkig met je leven

20 Jun 2014
5

"Ken je dat niet? Je maakt keuzes, je doet dingen, en op een dag word je wakker en dan denk je. Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Is dit het leven wat ik wilde?" Het is zuur. Beseffen dat je niet het leven leidt dat je gelukkig maakt. Mijn cliënte baalde duidelijk van haar leven. En zo ken ik meer mensen die ongelukkig zijn. Ze hebben het gevoel dat ze vastgeketend zitten in hun eigen leven.

Ik ben niet goed genoeg

21 Mar 2013
0

Je bent te dik. Te dun. Lelijk. Zwak. Dom. Niet-productief. Niet-ambitieus. Niet succesvol. Waardeloos. Niet goed genoeg... Al zouden we dit soort dingen tegen onze vrienden zeggen, dan zouden we geen vrienden meer overhouden. Dus waarom zeggen we dit soort dingen tegen onszelf?

Filteren als denkfout

11 Oct 2012
0

Je hebt een geweldige avond met een vriend, je partner of familielid. Je lacht, hebt plezier, drinkt een drankje, je eet wat, hebt inspirerende gesprekken en je voelt je goed. Plotseling gebeurt er iets. De ander zegt of doet iets wat je niet leuk vindt. Vanaf dat moment voel je je naar. Misschien zeg je er iets van. Misschien niet. Je blijft denken aan dat ene ding. Die opmerking. Of die ene blik. Wat de ander daarna ook doet of zegt. Het is te laat. Wat een geweldige avond was, is nu een drama.

De terreur van zwart-witdenken

02 Oct 2012
4

Iemand is aardig of niet aardig. Je bent goed of slecht. Een film is geweldig of juist vreselijk. Wat er ook gebeurt, je hebt direct een streng oordeel klaar. Een middenweg is er niet. Jouw wereld is zwart of wit.

Timemanagement is een vak apart

06 Sep 2012
0

Het lijkt simpel. Je dagen en je tijd goed indelen. Toch merk ik tijdens coachingsgesprekken en trainingen dat veel mensen hun tijd inefficiënt indelen. Daardoor gaat er kostbare tijd verloren, verlies je energie en heb je aan het einde van de dag een onvoldaan gevoel. Vandaag zes timemanagementtips om je mentale fitheid te verbeteren!

Schizofreen is zo gek nog niet

20 Aug 2012
2

Poppetjes in het hoofd. De een is verstandig. De ander losbandig. Weer een ander is vrolijk. De volgende is avontuurlijk en eigenzinnig. Iedereen heeft poppetjes in het hoofd. Delen van jezelf die bij jou horen. Poppetjes die je ouders voor je hebben gekocht, die je van vrienden hebt gekregen of die je zelf hebt uitgekozen.

Mijn wil is (geen) wet

13 Aug 2012
2

Een file naar het strand. Nummer 11 zijn bij de kassa. Een vriendin die niet snel genoeg reageert op mijn berichten. Moeheid voelen terwijl ik niet moe wil zijn. Als ik gefrustreerd ben, dan is dat meestal omdat ik de situatie waarin ik zit niet accepteer. Inmiddels is de frustratie veel minder. Ik besef nu dat ik niet op alles grip heb en hoef te hebben.

Zware klotedag

31 Jul 2012
0

Hoe gaat het met je? 'Nou goed.' 'Ja, lekker hoor.' 'Druk.' Heb je ooit weleens gehoord: 'Ik heb een enorme kutdag.' Grote kans van niet. A. Omdat je een klotegevoel niet met iedereen wil delen. En b. Omdat het niet hip is om je slecht te voelen.