Blog 7: backstage bij een nationaal trainer. De Trainer Summit/Tribal Gathering 2017

16 Jun 2017
0

Begin juni was het dan zover. De grootste Les Mills Trainer Summit ooit werd gehouden in Spanje. Maar liefst 430 trainers uit verschillende landen kwamen 3 dagen bij elkaar. Niet alleen Europese landen waren vertegenwoordigd. Dit keer waren er ook trainers uit China, Japan, Brazilië en Argentinië naar het kleine Spaanse dorpje Punta Umbria gekomen.

Succesvol maar ongelukkig. Tips voor meer geluk

26 Apr 2017
0

Vorige week bekeek ik de documentaire The minimalists en keek ik wat rond op nieuwssites. Ik kan niet anders zeggen dan het volgende. Een hoop succesvolle mensen in het westen zijn de weg kwijt en ongelukkig. We zijn geobsedeerd door imago, spullen, status, social media en het vervullen van al onze (materialistische) dromen. Tegelijkertijd worden we verscheurd door twijfel, keuzestress, ontevredenheid en een innerlijke leegte.

Gezond afvallen: train je mentaal fit

21 Mar 2017
0

Wie is er tegenwoordig niet mee bezig? Afvallen, diëten en vooral lekker in je vel zitten. Ook ik heb me jarenlang hiermee bezig gehouden. Tot het obsessieve en ongezonde aan toe. Inmiddels hou ik me niet meer met diëten bezig. Ik eet gezond en zondig met mate. En dat voelt een stuk relaxter dan jaren geleden.

Blog 4: hebben Les Mills trainers een groot ego?

15 Mar 2017
0

Het uur van de waarheid. Als trainers gaan we nu met de billen bloot. Want hoe groot is ons ego eigenlijk? Zijn we allemaal arrogant? En vinden we onszelf beter dan instructeurs?

Druk en onrustig in mijn hoofd

21 Feb 2017
0

We hebben er allemaal weleens mee te maken. Honderden gedachten spoken door je hoofd. Je weet niet wat je moet doen. Ontspannen lukt niet. Je voelt je opgefokt. Opgejaagd en vooral erg onrustig. Zowel in je lichaam als in je hoofd.

Waar komt die onrust vandaan? En nog veel belangrijker: wat kun je doen om deze onrust te bestrijden?

Wat vind ik leuk? En waar word ik gelukkig van?

15 Feb 2017
1

Het lijkt vreemd. Niet weten wat je gelukkig maakt. Toch kom ik het vaak in mijn praktijk tegen.En zelf heb ik ook jaren hiermee geworsteld in mijn zoektocht naar geluk. Of simpeler gezegd. Ik was op zoek naar dingen die mij blij maakten. Of dingen die ik leuk vond om te doen. Gek genoeg wist ik het niet. Want ik was veel te druk met de MOET-dingen.

 

Blog 2: backstage bij een nationaal trainer van Les Mills

27 Jan 2017
0

Het moment waarop ik als trainer de nieuwe muziek en release krijg van Bodybalance. Dat blijft altijd een spannend moment! Welke muziek zou zijn gekozen? Hoe zien de bewegingen eruit? Is de release zwaar? Hoe bewegen de presenters? Zijn ze een rolmodel voor mij? Of zie ik een uitdaging om een track beter neer te zetten?

Backstage bij een nationaal trainer van Les Mills

12 Jan 2017
0

Wat doet een nationaal trainer allemaal? Wat komt er bij kijken? En wat wordt er precies van een nationaal trainer verwacht? In 2017 zal ik elke maand in mijn rol als nationaal trainer Bodybalance een kijkje achter de schermen geven.

Tips om goede voornemens (NIET) vol te houden

29 Dec 2016
0

Het is alweer bijna 2017. Voor veel mensen het moment om goede voornemens te maken. Maar is het wel zinvol om elk jaar opnieuw jezelf te pijnigen met voornemens die, aan het einde van het jaar, niet worden gehaald? Dit zijn 3 redenen waarom goede voornemens (per 1 januari) niet altijd werken.

Omgaan met een blessure: tips!

12 Dec 2016
1

Irritatie. Frustratie. Boosheid. Verdriet. Opgefoktheid. Machteloosheid. Op het moment dat je een blessure oploopt kan er van alles door je heengaan. En ik kan het weten. Al sinds mijn tienerjaren heb ik te kampen gehad met blessures. Van overbelaste spieren, gescheurde enkelbanden tot zelfs een heup uit de kom. (Ja, het kan echt, door een sprong die ik maakte!)

E-mailstress op het werk

09 Sep 2016
0

Deze week had ik een overleg bij ProRail voor een presentatie over e-mailstress. Een overleg is nodig om precies te weten wat een bedrijf qua inhoud wil en wat het resultaat van een presentatie moet zijn. Zo kan ik mijn kennis en expertise als psycholoog en trainer op de juiste manier inzetten.

Contract niet verlengd: wat nu?

27 Jul 2016
0

'Mijn contract is niet verlengd. Ik voel me totaal niet mentaal fit. Heb je misschien een tip om goed hiermee om te gaan?' Na afloop van een presentatie bij bedrijf X over mentale fitheid en het waarborgen van een goede werk-privébalans, stelde een van de deelnemers mij persoonlijk deze vraag. Het is een situatie waar meer werknemers mee te maken krijgen. En een situatie waar iedereen anders mee omgaat.

Sociale druk op vrouwen om kinderen te krijgen

18 Jul 2016
1

Je moet er maar tegen kunnen. Continu in het nieuws staan en gespeculeer of je wel of niet zwanger bent. Jennifer Aniston is het spuugzat en heeft in een blog laten weten klaar te zijn met het beeld dat vrouwen pas compleet en gelukkig zijn op het moment dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. De sociale druk op kinderloze vrouwen is hoog. En daarover werd ik vorige week gebeld door RTL nieuws. Een redacteur wilde graag mijn mening hierover horen.

Afvallen en diëten: wat werkt wel en wat werkt niet?

06 Jun 2016
0

In deze aflevering praat ik met diëtiste Netty van Kaathoven. Wat werkt wel op gebied van afvallen en wat niet? Netty: "Er is zoveel informatie te vinden op internet. Ik merk dat mensen de weg kwijt zijn." Ook geeft Netty een paar praktische tips waar iedereen mee uit de voeten kan.

Goede voornemens: hoe houd je ze vol?

11 Jan 2016
0

Stoppen met roken, minder stressen of met stip op nummer 1: afvallen. Elk jaar nemen veel mensen zich voor om gezonder te leven. Toch houden veel mensen hun goede voornemens niet vol. Hoe kun je dit voorkomen? Samen met Arno Maas (die een pakje per dag rookte) en Marianne van der Ven (die 18 kilo is afgevallen) praat ik over goede voornemens en hoe je ze wél vol kunt houden.

Ik denk dus ik ben in de war

18 Jan 2015
0

Wat heb ik me vergist. Van kindsaf aan heb ik altijd gedacht dat ik op mijn gedachten moet vertrouwen. Sinds de afgelopen jaren ben ik daar steeds meer op teruggekomen. Nu ben ik op een punt waarop ik denk: het hebben van gedachten is zeer handig. Maar, neem ze vooral niet al te serieus.