Blog 10. Tips voor meer geluk. Leef nu (en niet in de toekomst of het verleden)

14 Sep 2018
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Blog 10 gaat over leven in het nu. Een hippe uitspraak en voor sommige mensen wat zweverig. Maar toch draagt leven in het nu bij tot meer geluk. Wat houdt dat precies in, leven in het nu. Waarom draagt dat bij tot meer geluk? En hoe doe je dat?

Blog 9. Tips voor meer geluk. Werk minder hard (en bereik meer)

22 Jun 2018
0

'Als je maar hard genoeg werkt, dan kun je bereiken wat je wilt.' 'Van hard werken is nog niemand dood gegaan.' 'Wil je wat bereiken, dan moet je er wel wat voor doen.' Dit zijn zomaar enkele uitspraken die gangbaar zijn in onze westerse maatschappij. Ze klinken logisch en aantrekkelijk. Toch begin ik steeds meer te twijfelen aan dit soort uitspraken. Want kloppen deze uitspraken wel? En nog veel belangrijker: word je er gelukkig van?

Blog 8: tips voor meer geluk. Wees minder serieus en kritisch.

27 Feb 2018
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn praktijkervaring en kennis als psycholoog en coach. Blog 8 gaat over serieus en kritisch zijn. Dit kunnen mooie eigenschappen zijn, behalve als je erin doorschiet.

Blog 7: Tips voor meer geluk. Doe minder en neem rust (juist als je het druk hebt).

29 Jan 2018
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn praktijkervaring en kennis als psycholoog, trainer en coach. Blog 7 gaat over onze maatschappij. Druk zijn is hip. Maar zorgt dat wel voor meer geluk?

Blog 6: tips voor meer geluk. Focus minder op je uiterlijk

06 Nov 2017
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 6 gaat over je uiterlijk. Hoe je eruit ziet en hoe je overkomt op social media. Maakt een perfect uiterlijk gelukkig? 

Blog 4. Tips voor meer geluk. Shit happens. Pijn hoort bij het leven

07 Sep 2017
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk nastreven verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij ideeën voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 4 gaat over de druk om altijd gelukkig te zijn. Is dat wel realistisch? En maakt deze druk ons juist niet ongelukkig? 

Blog 3. Tips voor meer geluk. Doe meer leuke dingen (ja ja, makkelijk gezegd)

31 Aug 2017
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij ideeën voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 3 gaat over doen wat je leuk vindt. Voor sommige mensen is dat niet zo gemakkelijk.

Blog 2: tips voor meer geluk. Pak je brein aan

16 Aug 2017
0

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp? Stuur gerust een e-mail naar info@louisehildebrand.nl. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 2 gaat over ons brein en negatief denken. In hoeverre laat jij je hierdoor beïnvloeden?

Blog 1: tips voor meer geluk. Geld maakt (niet) gelukkig.

07 Aug 2017
4

Iedereen wil gelukkig zijn. De manier waarop we dit geluk zoeken verschilt van mens tot mens. Niet iedereen slaagt hierin. In deze serie van blogs ga ik dieper op dit onderwerp in. Hierbij gebruik ik mijn persoonlijke ervaring en mijn praktijkervaring als psycholoog, trainer en coach. Heb jij suggesties voor een onderwerp binnen deze blog-serie? Stuur gerust een e-mail. Misschien kan ik er een blog over schrijven. Blog 1 gaat over geld. Maakt geld nou echt gelukkig?

Gezond afvallen: train je mentaal fit

21 Mar 2017
0

Wie is er tegenwoordig niet mee bezig? Afvallen, diëten en vooral lekker in je vel zitten. Ook ik heb me jarenlang hiermee bezig gehouden. Tot het obsessieve en ongezonde aan toe. Inmiddels hou ik me niet meer met diëten bezig. Ik eet gezond en zondig met mate. En dat voelt een stuk relaxter dan jaren geleden.

Omgaan met een blessure: tips!

12 Dec 2016
1

Irritatie. Frustratie. Boosheid. Verdriet. Opgefoktheid. Machteloosheid. Op het moment dat je een blessure oploopt kan er van alles door je heengaan. En ik kan het weten. Al sinds mijn tienerjaren heb ik te kampen gehad met blessures. Van overbelaste spieren, gescheurde enkelbanden tot zelfs een heup uit de kom. (Ja, het kan echt, door een sprong die ik maakte!)

Het leven van een vluchteling in Nederland

02 May 2016
0

In deze aflevering van Mentaal Fit en Gezondpraat ik met de Syrische vluchteling Ahmed. In 2014 vluchtte hij vanuit Syrië naar Nederland. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont Ahmed in Gemert en geeft hij een kijkje in zijn leven als vluchteling. "Vluchtelingen zijn mensen en kiezen er niet voor om vluchteling te zijn. Ik had samen met mijn gezin een goed leven in Syrië. Ik had een goede baan, verdiende veel geld en was gelukkig. Nu voel ik me als een 16-jarige jongen die niet weet wat hij met zijntoekomst wil."

Het leven van een vluchteling: interview met de Syrische Ahmed

14 Apr 2016
5

Druk in zijn brein. Zo omschrijft de 36-jarige Syrische vluchteling Ahmed zijn huidige mentale gezondheid. Gek is het niet. Elk moment van de dag denkt hij aan Syrië, zijn goede leven dat hij moest achterlaten en de toekomst met zijn vrouw en 3 kinderen.

Ik MOET (niet) weten wat ik wil

06 Apr 2016
0

Tijdens een module die ik verzorgde voor NCOI aan hbo-studenten psychologie werd gaandewegduidelijk dat ik best wat verschillende banen heb gehad (en nog steeds uiteenlopend werk verricht). 'Jeetje, reageerde een van de studenten. Wat doe jij veel verschillende dingen zeg! Weet je eigenlijk wel wat je wilt?' Waarna een andere student reageerde met: 'Tuurlijk wel, ze is gewoon veelzijdig!'

De druk om slank te zijn: hoe ga je ermee om?

05 Jan 2016
0

In sommige beroepen ligt de focus enorm op het uiterlijk. Denk aan de danswereld, de modellenwereld of de sportwereld. Een gram te veel vet is voor sommige mensen bijna een doodvonnis. Eindeloos diëten, continu op de weegschaal staan, jezelf vergelijken met anderen... Letten op je figuur kan een flinke obsessie worden. Hoe ga je hier op een gezonde manier mee om? Juist als je, vanwege je werk, in deze wereld leeft?

5 tips om minder serieus en kritisch te zijn

18 Nov 2015
0

Maak jij van kleine dingen een groot drama? Loop jij continu op je tenen om dingen goed te doen? Zijn jouw collega's, vrienden en familieleden soms bang voor je, gewoon omdat je zo streng, kritisch en perfectionistisch bent? Kortom: sta jij bloedserieus in het leven? Dan is het de hoogste tijd om wat meer luchtigheid in je werk en privé te brengen. In dit blog geef ik je5 tips!